Kombinovanou akci, v rámci které se zaměřili na podávání alkoholu nezletilým a na povolenky do lázeňského území města, připravili na sobotní večer strážníci karlovarské městské policie. Zatímco v restauracích, hernách a diskotékách byl klid, na silnicích to bylo horší.

„Při kontrole alkoholismu mladých jsme se zaměřili na problémové podniky. Celkem jsme zkontrolovali osmnáct osob. Podezření, že by mohlo jít o nezletilé, se ale nepotvrdilo,“ konstatoval Jaroslav Klarner, zástupce velitele městské policie.

Jeden z podniků navštívili strážníci v rámci akce po páteční zkušenosti, kdy zde zasahovali při hromadné rvačce.

Při kontrole povolenek k vjezdu do lázeňského území Karlových Varů zkontrolovali strážníci celkem 57 vozidel. U dvanácti z nich zjistili nedostatky. Jejich řidiči dostali pokuty v celkové výši šest tisíc korun. „Plnou třetinu hříšníků jsme zastavili v Ondřejské ulici. Na tu se soustřeďujeme na základě podnětů od občanů,“ konstatoval Klarner.

V kontrolách restaurací a diskoték budou strážníci pokračovat i nadále. Podle jejich velitele Marcela Vlasáka se do budoucna budou soustřeďovat i na lokality, které doposud nebyly v centru dění. „I v okrajových částech města, tedy například v Doubí či Staré Roli, je restaurací a dalších provozoven dost,“ vysvětlil Vlasák.