Ani policisté ale zatím netuší, jak se důchodkyně, která bydlí na poměrně vzdáleném Čertově ostrově a z domu pravděpodobně vyšla bosa, do řeky dostala.

“Jedná se o sedmdesátiletou ženu z pečovatelského domu,“ sdělil mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. Jak dále uvedl, důchodkyni, která se ve vodě ocitla v centru města, v úrovni lázeňského domu I. P. Pavlova, na pomoc spěchali dva policisté – Václav Lísa a Ondřej Gábik. Než dorazili hasiči a sanitka, ženu se jim po schodech vedoucích z hlubokého říčního koryta podařilo dostat na břeh.

Oběma policistům nezbývalo, než se do ledové vody po pás ponořit. „Žena, která na sobě měla jen noční košili a bavlněný kabátek, byla do půli těla ve vodě. Byla zřejmě v šoku, jen tam stála a nic neříkala,“ řekl včera ráno Deníku Václav Lísa. Podle něj měla žena velké štěstí, že ji voda nestrhla. „Proud byl prudší než obvykle a hladina stoupla, protože v minulých dnech pršelo a na kopcích tál sníh,“ připoměl policista. Přitom se oba zachránci, kteří ženu přenášeli na rukou, museli proudem brodit nejméně deset metrů k ženě i zpět ke schodům.

Podle zdravotníků byla žena zmatená a promrzlá. „Silně podchlazenou ženu ošetřili lékaři na interním oddělení. Nyní už je mimo nebezpečí ohrožení života,“ potvrdila mluvčí karlovarské policie Zdena Marková.