Deník přitahuje pozornost

Karlovarská redakce letos na jaře v rámci celostátní propagační akce Den s Deníkem zavítala už do dvou měst na Karlovarsku – do Jáchymova a do Nejdku.

V Jáchymově vytrvale pršelo a ze strany diskutujících byl velký zájem o řešení problémů města. Lidé se vyptávali tamějšího starosty zejména na to, jak a kdy hodlá radnice řešit katastrofální stav mnoha městských budov, kdy dojde k omezení průjezdu těžkých kamionů od německých hranic a dotkli se také otázky bezpečnosti místních ulic.

V Nejdku naopak přálo počasí soutěžím, ale zájem lidí o diskusi byl slabší. Přesto se Nejdečané rozehřáli – to když byla nadnesena problematika agresivity některých skupin místních obyvatel.

O tom, jakou bude mít akce atmosféru v Ostrově, rozhodnete právě vy, místní obyvatelé. Na vás záleží, zda půjde ´jenom´ o příjemné kulturní a soutěžní odpoledne, nebo jestli se dostanou na přetřes skutečné problémy.

To se dozvíme už dnes, tedy v úterý 27. května na akci Den s deníkem od 15.30 hodin na Mírovém náměstí před Domem kultury.

Ostrovští už jednou na Dnu s Deníkem diskutovali

Lidé z Ostrova se nebojí být aktivní a umějí se za své názory postavit. To dokázali už minulý rok, kde se zde akce konala porpvé. Tehdy se probíralo plánované zrušení základní školy Klínovecká.

Přestože se nakonec plán radnice změnit nepodařilo, lidé dali najevo, že nehodlají k palčivým otázkám mlčet.

Redakce