„Raději bych hrál špatně a bral důležité body,“ narážel zklamaně trenér Ostrova na nezaslouženou porážku s Březovou 1:2.

Právě tým ze Sokolovska vytěžil na ostrovském pažitu z minima maximum. Navíc měl ve svém středu ostříleného forvarda Davida Vaněčka, který velkým dílem k výhře svého týmu přispěl.

„Hráče jsme na Vaněčka upozorňovali, že je to rozdílový hráč a nesmí dostat žádný prostor, bohužel se tak nestalo,“ poukazoval Filip. Porážka byla pro Ostrováky pořád hořká, i přesto, že vesměs po celé utkání drželi balon a byli lepším týmem. „Na soupeře jsme vlétli, vytvořili si tlak, byli více na míči, dobře kombinovali, ale nedokázali jsme zúročit centrované balony do šestnáctky hostů, kde nám chyběl potřebný drajf,“ vypočítával Filip.

Co se nepovedlo Ostrovu, povedlo se Březové, která ze své první šance skórovala, a byl u toho Vaněček. „Zbytečně jsme ztratili balon před svou šestnáctkou, když šel Kobera na zem, a toho hned využil Vaněček, který posunul balon na Martince a ten zařídil Březové vedení,“ kroutil hlavou nad prvním zlomovým momentem Filip.

Ani inkasovaná branka však Ostrov nezlomila, spíše naopak. Na branku Březové se valil jeden útok za druhým, bez úspěchu. „Do soupeře pořád bušíte, hrajete dobře, bojujete, makáte, ale chybí ten pověstný kousek štěstí,“ vysvětluje trenér Ostrova.

Rezerva karlovarské Slavie slavila vysokou výhru 7:1, když na drahovické umělce smázla výběr Habartova (v modrém).
Slavia vyprášila Habartov, a stále je tak ve hře o titul

Další rána přišla pro jeho výběr na začátku druhého poločasu. V 53. minutě potvrdil své kvality David Vaněček, který vymíchal na hranici šestnáctky několik hráčů Ostrova a s přehledem zavěsil.

„V kabině jsme si řekli, co chceme hrát, jenže přijdete na hřiště a po třech minutách inkasujete druhou zbytečnou branku, když jsme nedostoupili Vaněčka, který potvrdil, že je rozdílový hráč,“ kroutil nevěřícně hlavou Filip a připojil: „Pořád však byl čas něco s utkáním udělat.“

Měl pravdu. Zpět do zápasu navrátil Ostrov kontaktní brankou střídající Jakub Dušek. „Postupně jsme hru otevírali a vysunuli Vondráčka do útoku, což se nám vyplatilo, když jsme začali vyhrávat souboje a získávat důležité míče,“ připomněl Filip.

Březová však nakonec těsnou výhru ubránila. „Březová dobře bránila, to je pravda, ale je to škoda, na porážku to prostě nebylo, ale bez gólů nemůžete vyhrávat,“ dobře ví Filip.

Jeho tým se tak usadil na okraji sestupového pásma a nejspíše ho čeká opět náročné záchranářské jaro. „Musíme dohrát se ctí podzimní část, kdy se představíme na půdě Neratovic, kde to bude nesmírně těžké, ale budeme chtít urvat nějaké důležité body. Poté se již budeme připravovat na náročnou jarní část,“ nastínil nejbližší plány Filip.

Ilustrační foto
Podzimní mistr? Chodov B