Horníci mohou litovat hlavně neproměněných šancí v úvodu duelu. Tu první měl hned v 1. minutě Přeučil. Nedal, stejně jako o chvíli později Glaser, kterému povedený pokus vytáhl gólman Veselý na roh. To už na světelné tabuli svítilo skóre 0:1. V 5. minutě se totiž trefil Štrombach. A bylo ještě hůře. Ve 28. minutě skóroval také Růsek a hosté vedli o dvě branky.

Navíc po začátku druhého poločasu opět Růsek upravil již na 0:3. „Mohli jsme jít do vedení, prohrávali jsme 0:2. Mohli jsme snížit na 1:2, prohrávali jsme 0:3,“ nechápal sokolovský kouč Pavel Horváth. „Přežili jsme šance domácích. Postupně jsme se dostávali do hry, pomohl nám k tomu i vedoucí gól po rohovém kopu. Druhý byl po krásné akci. O přestávce jsme se upozorňovali, že ještě není konec, že si musíme dát pozor na začátek poločasu. Pak se nám podařilo dát třetí gól a trošku jsme z aktivity ustoupili,“ hodnotil trenér Znojma Jiří Balcárek.

Baník vrátil do hry po několika dalších šancích na obou stranách v 70. minutě přesnou přízemní střelou zpoza vápna kapitán Petr Glaser. V 88. potom snížil na rozdíl jediného gólu Končal 2:3. Víc domácí nestihli. „V závěru už to bylo vabank, kdy bylo otázkou, jestli tam uskáčeme ty dlouhé nakopávané balony domácích,“ popsal znojemský trenér. „Za vítězství a tři body, které jsme potřebovali, jsem rád. Musím kluky pochválit za disciplinovaný výkon,“ dodal spokojený Balcárek.

Na domácí straně byla nálada o poznání horší. „Já jsem přesvědčen, že kdybychom ty šance na začátku zápasu proměnili, tak by to vypadalo jinak. Bohužel jsme to ale opět nezvládli. Je k zamyšlení, proč šance neproměňujeme, byly to celkem stoprocentní příležitosti. Jsme za to tvrdě trestaní již v několikátém zápase. Máme před sebou mnoho věcí k přemýšlení a hodně tvrdé práce,“ řekl po utkání důrazně lodivod Baníku Pavel Horváth.

Ilustrační foto
Jindřichovice zvládly duel o třetí flek