Čtvrté kolo České fotbalové ligy bude mít pro mužstva Karlovarského kraje v této soutěži obzvlášť pikantní příchuť. Na neděli připravil třetiligový los na chebském stadionu svátek kopané: prestižní krajské derby. V loňské sezoně na podzim nechali Buldoci body v Chebu po porážce 2:1. V jarní části se pak rehabilitovali doma výhrou 2:0. Teď obě mužstva čeká úplně jiné utkání. Buldokům se více daří v domácím prostředí, zatímco Union je silný hlavně venku.

„My bereme utkání jako každé jiné, i když ta prestiž duelu tam je,“ vysvětloval trenér Buldoků Stanislav Purkart. A ví o čem mluví. Fanoušci z „Chebské brigády“ umí vytvořit Unionu bujaré domácí prostředí. „Očekáváme pořádnou diváckou kulisu. Utkání tak bude mít určitě pořádný náboj. My bychom však chtěli udělat v Chebu nějaké body, jelikož chceme vozit body i z venku,“ upozorňoval Purkart.

Jako každý zápas, tak i derby s Buldoky chce chebský kouč Zdeněk Procházka vyhrát, i když si uvědomuje, že to bude v neděli těžký duel. „Mužstvo Buldoků má kvalitní kádr. Většinu hráčů znám a i když Varští po odchodu trenéra Dejmala změnili styl, hrají nadále aktivní kopanou,“ míní trenér, který věří, že na chebský stadion přijde hodně diváků. „Dá se očekávat kvalitní duel,“ přeje si Zdeněk Procházka.

Utkání začíná v neděli v 17.00 hodin na stadionu Lokomotivy v Chebu.