Samotné utkání se ale vyvíjelo podstatně složitěji, než jak tomu nasvědčuje výsledek. „První poločas byl vyrovnaný. Nás podržel brankář Krbeček, který chytil Roudnici jasnou šanci za stavu 0:0, a to už v desáté minutě.  My jsme sice také měli nějaké možnosti, ale využít jsme je nedokázali," začal trenér Pavel Medýnský rozebírat samotné utkání.

Samotný zápas rozhodly standardní situace, které ve třech případech Karlovy Vary dokázaly využít. „Trvalo nám to pomalu dvanáct kol. Pak se prosadil Aleš Ivasko. Po druhé brance se hosté vzdali a my jsme následně utkání jasné kontrolovali," usmíval se Medýnský. Na problém standardních situací si trenér stěžoval již mnohokrát. „Je to možná trochu paradoxní, ale před zápasem jsme se vůbec nacvičování těchto situací nevěnovali. Věděl jsem, že budeme posíleni o nějaké hráče ze Sokolova, ale až v sobotu po zápase Baníku bylo jasné, kdo k nám přijde.  Takže jsme to ani cvičit nemohli. Nechci nějak machrovat, ale nám to prostě vyšlo," pokračoval.

Jinými slovy se dá s trochou nadsázky říci, že pokud se něco netrénuje, tak to vychází. „Tak to bych zase neřekl a určitě to nefunguje. Možná to zabralo jako léčba šokem," přidal radující se trenér Medýnský. Buldoci podali velice solidní týmový výkon. „Nechci vyzvednout žádného hráče. Kluci makali od první do poslední minuty. Kdybychom neuspěli, tak jsme hodně namočení v sestupových vodách," dodal kormidelník 1. FC na závěr.