„Podzim byl z naší strany rozporuplný. Zatímco v domácích zápasech jsme většinou dominovali výkony i výsledky, venku jsme dokázali uzmout pouze bod, což je žalostná bilance. Ke všemu mnoho obdržených branek bylo doslova laciných," zlobil se na úvod dalovický trenér Petr Richtář.

Dalovičáci tak během zimní přestávky měli na čem zapracovat. „Přes zimu jsme pozměnili rozestavení a zaměřili se na stabilizaci obrany," poukazoval na hlavní cíl zimních galejí Richtář. Pod jeho vedením hráči trénovali dvakrát až třikrát v týdnu, k tomu připojili tradičně i přípravné zápasy.

„Zimní příprava začala v půlce ledna, v úterý umělka, ve čtvrtek výběh, o víkendu trénink na hřišti nebo přátelák. Kluci chodili poctivě, v minimálních případech jsme se sešli v jednociferném počtu," pochvaloval si pro změnu dalovický kouč.

Tým doznal během přestávky i některých změn, když se do týmu vrátil například Lorenz, a k tomu můžeme připočíst příchod Sahaje. „Co se týče posil, snažíme se tým neustále omlazovat, což se nám podařilo i v zimě příchodem Jirky Sahaje. Kromě něj musím zmínit návrat Míši Lorenze, díky němuž jsme zpevnili střed hřiště," podotkl ke změnám v týmu šéf dalovické lavičky.

Vstup do jarní části měly Dalovice velmi dobrý. První tři body vyválčily na půdě Kyselky, kde vyhrály 2:0, a k tomu poté přidaly vysokou výhru 7:0 na půdě březovské Jiskry.

„První dva jarní zápasy jsme odehráli venku, v Kyselce a Březové. Na těžkém terénu v Kyselce rozhodlo o vítězství více vůle, štěstí a bojovnosti, jinak se zápas místo fotbalu více podobal jiným sportům. V Březové jsme většinu zápasu měli i díky rychle vstřelené brance pod kontrolou, druhý poločas jsme se pak dokázali i výrazněji gólově prosadit," ohlédl se za úspěšným vstupem do jarní části Richtář.

Uplynulý víkend si hráči z Dalovic udělali nedobrovolné volno, když o sobě dalo vědět rozmarné počasí, které změnilo hřiště k nepoznání.

„Naše tréninkové a zápasové plány zhatilo počasí. Celý týden jsme tak měli volný. Tím jsme tak přišli o domácí premiéru se Starou Rolí B. Další utkání tedy opět odehrajeme venku, tentokrát v Kolové," vysvětloval dalovický trenér.

Tým Kolové je na svém letišti hodně silný, o čemž se naposledy přesvědčily Verušičky, které si odvezly sedmibrankový příděl, takže ani Dalovice nečeká nic jednoduchého.

„Rádi bychom zůstali konzistentní ve svých výkonech a navázali na předchozí utkání. Kolová nám má z podzimu co vracet, určitě to bude vyhecované, přesto věříme, že pokud se budeme držet našeho herního plánu, můžeme uspět," uzavřel Richtář.