Česká fotbalová liga se pomalu, ale jistě blíží ke svému závěru. Karlovarské mužstvo 1. FC musí v posledních dvou kolech zabrat a vybojovat co nejvíce bodů. Důvod? Reálně hrozí pád do divize.

Už tuto neděli mohou svěřenci Jiřího Dreiseitla udělat první krok k potvrzení třetiligové účasti i pro příští rok. Podmínkou ale je porazit na stadionku ve Dvorech rezervu prvoligové Plzně. Utkání začíná v 10:30 hodin.

„Velice dobře jsme si vědomi, že nejsme v dobré situaci. Na druhou stranu na to nemyslíme. Soustředíme se na zápas s Plzní, do kterého jdeme s cílem získat tři body. Pak bychom už mohli být definitivně v klidu. Nechceme nechávat nic na poslední chvilku," říká karlovarský kapitán Karel Tichota.

O juniorce Plzně se proslýchá, že by příští rok už ČFL hrát neměla. „Říká se to. Měli by se údajně přihlásit do soutěže B týmů," souhlasí.
V lázeňské metropoli by se měli představit mladí hráči. „Myslím si, že ti zkušenější budou mít už dovolenou, jelikož naskočí do přípravy s A týmem. Odhaduji, že se budou prezentovat rychlým fotbalem a útočit," pokračuje Karel Tichota.

Varské 1. FC bude posílené o několik hráčů z Baníku Sokolov. „Přijde tak pět hráčů. Soupeře bychom měli přehrávat zkušeností, útočnou hrou a standardními situacemi," uzavírá kapitán 1. FC.