Ano, přesně tak. Stanovický SC se tak mohl těšit v okresní III. třídě nejen z přílivu premiérových podzimních bodů, ale také z dvouciferné výhry, když soupeř z Hroznětína B si odvezl výprask 12:0. Pro vytáhlého univerzála, který zamířil do rodné obce ze Staré Role, to tak byla skvělá premiéra, kterou si odbyl v dresu Stanovic, navíc po boku svého otce, šéfa stanovické jedenáctky.

„Už jako malý kluk jsem si přál zahrát si za Stanovice společně s taťkou, ale můj hlavní důvod k přestupu byl, že tento školní rok maturuji na gymnáziu a potřebuji více času na studium než na fotbal, bohužel. A taky velký důvod k přestupu byl, že šli do Stanovic hrát tři moji velmi dobří kamarádi,“ poukazoval Václav Klauz na překvapivý přestup, který ukuchtil během fotbalové výluky.

Ten tak okusil po krajských soutěžích i tu okresní. „Rozdíl mezi soutěžemi je poměrně dost veliký, ať už je to kvalitou hry a kvalitou mezi jednotlivými hráči, ale také je dost poznat rozdíl, že místo tří rozhodčích je na hřišti pouze jeden, který to má dost často velmi těžké,“ poukazoval na rozdíly mezi soutěžemi Klauz.

Navíc proti hroznětínské rezervě rozšířil na hrací ploše fotbalový klan Klauzových. „Taťka je sice kapitán a řídí si celou hru odzadu, ale na hřišti spíše poslouchá on mě (smích). Ale teď vážně, poslouchat ho musím všude, jak na hřišti, tak i doma. Na hřišti to hraje dost na mě, protože přesně ví, kde budu v jaký moment, a to se potvrdilo i při zápase proti Hroznětínu,“ podotkl Klauz.

Deseti góly se tak prostřílel stanovický mladíček do čela tabulky kanonýrů. „Deset gólů za zápas se mi povedlo poprvé v životě a jsem rád, že to bylo hned v premiéře před domácím publikem, ale kdybych byl v koncovce přesnější a více v klidu, mohlo to být o pár gólů ještě radostnější z mé strany. Na druhou stranu to bylo hlavně zásluhou mých spoluhráčů, kteří na tom nesou velký podíl, takže je namístě jim poděkovat,“ vzkazoval spoluhráčům Klauz. Stanovice si tak nasadily pomyslnou laťku hodně vysoko.

„S klukama z kabiny se určitě shodneme, že naše cíle jsou být na co nejvyšší příčce v tabulce. Škoda že před začátkem sezony odešli tři podstatní hráči do Německa, ale věřím, že bychom mohli pomýšlet i na soutěž o řadu výše, ale uvidíme, jak vše dopadne,“ uzavřel Klauz.