„My jsme žádnou speciální taktiku neměli. Chtěli jsme navázat na podzimní utkání s Vary, kdy jsme jim toho moc nedovolili. Navíc jsme měli úkol pohlídat Geňa a Psohlavce a to nám vyšlo,“ spokojeně poukazoval mariánskolázeňský trenér Stanislav Purkart.

První poločas až na dvě tři šance nepřinesl žádnou fotbalovou krásu. Zejména ´loženky´v podání karlovarského 1.FC mohly pořádně domácí celek mrzet. „První poločas byl vyrovnaný. My si vypracovali dvě gólové šance Psohlavcem a Dřížďalem, ale bohužel je nevyužili. Tyto šance se prostě musí dávat,“ hodně se zlobil po prvním poločase karlovarský trenér Karel Tichota. Naopak spokojenost byla na straně Mariánských Lázní, které po prvním poločase držely bezbrankový stav. „Chtěli jsme zahustit střed hřiště a odvracet centry ze stran. To se nám dařilo, důležité bylo, že jsme neinkasovali,“ připomněl Purkart. Po změně stran mu jeho svěřenci udělali velkou radost, když se v 57. minutě prosadil úspěšnou hlavičkou Zdeněk Štěpán. „Pro nás to bylo velmi dobré, že jsme jako první vstřelili branku,“ vracel se k velké euforii, která zachvátila mariánskolázeňskou střídačku, Purkart. Ta však trvala přesně šest minut, když se o vyrovnávací branku postaral v dresu karlovarského 1.FC František Dřížďal.

„Po inkasované brance jsme rychle brankově odpověděli a poté soupeře zatlačili, když jsme z tlaku nastřelili tyčku, ale další gól jsme již nepřidali,“ smutně hodnotil druhou půli Tichota a k tomu připojil: „Pro nás to byla ztráta. V utkání jsme hráli složitě. Málo balonů jsme dávali do vápna, a když se to povedlo, nebyli jsme důrazní.“ Kalich hořkosti si museli Varáci vypít až do dna, když v následném penaltovém rozstřelu uzmuly Mariánky bonusový bod.
„Střídání brankářů bylo připraveno, chtěli jsme něco změnit a to se povedlo. Vyšlo nám to a Ondra si zaslouží na penaltový rozstřel absolutorium,“ uzavřel hodnocení krajského derby Purkart.

Fortuna – divize A, 24. kolo
1.FC Karlovy Vary – FC Viktoria Mariánské Lázně 1:1 (0:0) – PK 3:5. Branky: 63. Dřížďal František – 57. Štěpán Zdeněk. Rozhodčí: Baum- Kapoun, Šimeček. ŽK: 1:1. Diváci: 220.
K. Vary: Dvořák – Skala (80. Plechatý), Pěkný, Staněk, Mestl – Krlička (56. Lattisch), Vrtělka, Maňák, Dřížďal – Psohlavec, Geňo. Trenér: Karel Tichota.
M. Lázně: Šmejkal (90. Jacko-Lysák) – Šaliga, Kafka (89. Šilhán), Kravar, Denk – Kavalír, Sadílek, Drahorád, Štěpán (80. Holub) – Buršík (68. Kuhajda), Lukáš. Trenér: Stanislav Purkart.