„Rozhodly individuality," měl jasno při hodnocení utkání ostrovský kouč Ivan Filip, který narážel na fotbalové osobnosti v dresu 1.FC Karlovy Vary Mariána Geňa, Martina Psohlavce či Františka Dřížďala.

A nebylo divu. Právě agilní Geňo ostrovské obranné čtveřici zle zatápěl. Svůj den však neměl evidentně ani ostrovský gólman. „Sešlo se to prostě najednou, bohužel pro nás. Gólman nás vždy podržel, tentokrát to bohužel nevyšlo," smutnil Filip. 

Před parádní návštěvou, která čítala bezmála 500 fanoušků, čímž si tak Karlovaráci zavzpomínali na zlaté časy v ČFL, kdy dvorský stadion praskal při každé návštěvě utkání doslova ve švech, totiž inkasovali již v 5. minutě. Na to však dokázali vcelku rychle odpovědět, kdy se gólově prosadil Jan Liška. „Po vyrovnávací brance mohl přidat další gól ve stoprocentní šanci Novotný, ale bohužel neuspěl," zlobil se kouč.

A měl proč. Po chybě v pokutovém území totiž jeho tým daroval soupeři úplně zbytečnou penaltu. Tu domácí hráči s přehledem zúročili, navíc do konce poločasu přidali další zářez. „Dělali jsme zbytečné chyby, které nás stály síly, a také góly, ale jak říkám, Karlovy Vary jsou zcela jinde a zaslouženě vedou divizi," vysekl netradičně poklonu soupeři Filip. I po změně stran Ostrováci inkasovali, dvakrát.

„Za stavu 5:1 jakoby domácí polevili a my si tak vytvořili stoprocentní šance, které jsme však nevyužili, zápas tak mohl skončit příznivějším výsledkem, například 6:3 nebo 6:4, ale to je jen kdyby. Vary zaslouženě vyhrály, to bez debat, my se tak musíme soustředit na zbylá tři kola divize," dodal závěrem Filip.