„Roli favorita budou tvrdit Varáci, kteří mají zkušenější mužstvo, jež tvoří i osobnosti a ostřílení fotbalisté jako Dřížďal, Geňo nebo Psohlavec. Ale určitě tam nejedeme s poraženeckou náladou, kůži neprodáme lacino,“ vzkazuje na úvod na dvorský stadion ostrovský trenér Ivan Filip. A ví, o čem mluví. Hráči obou celků se velmi dobře znají, už jen pro ně samotné bude tento souboj velkou motivací. „Kluci určitě ze sebe vyždímou to nejlepší,“ přeje si Filip.

A bude se na co dívat. Varáci totiž budou v domácím prostředí tvrdit roli favorita, navíc budou chtít prodloužit svou úspěšnou domácí sérii, která čítá již šest výher v řadě za sebou. Jenže ani Ostrováci nejsou při své obnovené divizní premiéře žádní nazdárci.

„Nemáme co ztratit, a pokud urveme nějaký bod, pro nás to bude jen dobře,“ má jasno Filip. Udržet na uzdě však budou muset Ostrováci útočný tandem ve složení Marián Geňo, Martin Psohlavec, tedy dva nejlepší kanonýry divizní soutěže.

„Určitě máme svou taktiku, kterou však nechci prozrazovat. Přeji si jen, aby se nám někdo nezranil nebo nebyl vyloučen, což při těchto zápasech bývá,“ narážel Filip na blížící se zápas s Českým Krumlovem a hned přidal: „Věříme, že bude skvělá divácká kulisa a chybět u toho nebudou ani fanoušci našeho týmu, kterým bychom se rádi odvděčili dobrým výkonem.“