„Na Admiře jsme mohli jen překvapit, a tím získat, ale soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál,“ nehledal výmluvy ostrovský trenér Ivan Filip. Smutek a zklamání však musejí Ostrováci hodit za hlavu, jelikož je čeká domácí duel, ve kterém se v sobotu 22. října postaví Rokycanům, tedy hratelnému týmu, který prozatím okupuje sedmou příčku.

Na tu ztrácí družina Ivana Filipa šest bodů. „Musíme bodovat, abychom mohli na jaře dýchat. Teď přichází zápasy, ve kterých budou v sázce důležité body,“ upozorňuje Filip.

A ví proč. Pokud ujede Ostrovákům pověstný vlak, horko těžko ho budou v jarní části nahánět. „Hrajeme doma, takže do zápasu půjdeme s plným odhodláním urvat tři body, a tím navázat na domácí výhru s Klatovy,“ hlásí z ostrovského tábora trenér.

Vše by mohlo hrát diviznímu nováčku z Krušnohoří do karet, jelikož se Rokycanům na hřišti soupeřů příliš nedaří, když ve čtyřech případech dosáhly pouze na dva body.

„S Rokycany se dá hrát, i když budou favorité, my chceme v domácím prostředí zvítězit, nejen kvůli sobě, ale především fanouškům, kteří nás podporují, i když se zrovna nedaří,“ má jasno Filip.

Záležet však bude, v jakém složení Ostrov vyběhne. Zdravotní lapálie stále mají Jílek, Pachta a také Diviš. „Pachta již začal trénovat individuálně, Jílek je stále mimo a Diviše trápila viróza, takže pevně věříme, že se dá do kupy,“ narážel Filip na parádní výkon Diviše, který přinesl jeho týmu premiérové domácí tři body.

„Samozřejmě bychom rádi pozvali fanoušky, na jejich hlasivky a podporu budeme hodně spoléhat,“ burcuje závěrem ostrovský kormidelník.