„Během zimní přípravy se zaměříme nejvíce na naši defenzivu, jelikož jsme sice dávali hodně gólů, což je pěkné, ale na můj vkus jsme jich zase hodně obdrželi,“ odtajnil část náplně zimní přípravy, na kterou bude zaměřena, karlovarský trenér Karel Tichota.

Pod jeho taktovkou budou hráči polykat tréninkové dávky především v domácím prostředí. „Připravovat se budeme doma, to jest v areálu Slavie v Drahovicích, kde máme k dispozici tělocvičnu, umělku i les. Navíc k dispozici bude hráčům rehabilitace, takže nám nebude nic chybět a tým bude mít ideální podmínky. Příprava pak bude probíhat stejně jako ty minulé, nic nebudeme měnit,“ podotkl Tichota.

Dalo by se říci, že dobře odmakaná zimní příprava je půlkou úspěchu. Tím se řídí i v lázeňském městě. „Trénovat se bude čtyřikrát v týdnu a o víkendu budou na pořadu přípravná utkání. Dva tréninky budou na umělce, jeden v hale a jeden pak v rámci výběhu v lese. Postupně budeme chtít dostat hráče do plné zátěže, ale záležet bude i na počasí, které je v posledních dnech nevyzpytatelné,“ poukazuje na rozmary počasí Tichota.

Během fotbalové výluky se událo v karlovarském výběru hned několik změn. „Tým zůstal pohromadě, akorát na zkoušku do Tachova zamířil Dan Krlička a koncem ledna zamíří na studium do Finska Michal Királiy, který tak bude k dispozici až v závěru jarní části. Naopak na zkoušku přišel z Nejdku Filip Neudert, z Holandska se vrátil Martin Havlíček a do přípravy naskočí na zkoušku i dorostenci Jiří Chára a Rosťa Vokáč, oba z Baníku Sokolov U19. Dále se do přípravy zapojí dorostenci Merkl a Gruber. V přípravě pak vyzkoušíme i pilského Roberta Vavřinu juniora,“ podotkl k pohybům v kádru karlovarský kouč.

Během galejí poměří jeho tým své síly například s druholigovým Sokolovem či třetiligovými Domažlicemi nebo Tachovem. Na pořadu budou i dvě divizní derby, kdy varské 1.FC poměří své síly s Ostrovem a Mariánskými Lázněmi. „Chceme hrát s týmy, které jsou lepší než my, aby hráči viděli rozdíly mezi soutěžemi,“ narážel Tichota na velký fotbalový skok například mezi divizí a ČFL.

„V utkání s Ostrovem či Mariánskými Lázněmi dáme šanci mladým hráčům, aby se oťukali a postupně tak nabírali potřebné zkušenosti. Generálka nás pak čeká 4. března s Chomutovem, ale to už bychom chtěli hrát na přírodní trávě, takže ještě uvidíme, kde se duel bude hrát,“ uzavřel trenér.

První přípravné utkání v rámci zimní přípravy odehraje karlovarské 1.FC již 21. ledna, a to od 11.00 hodin v Plzni, kde je prověří juniorka FC Viktoria Plzeň.