Svěřence Karla Tichoty čeká zřejmě jedno z nejtěžších utkání na hřištích soupeřů. Nové Strašecí v jednu dobu bylo v tabulce na druhém místě. Aktuálně drží šestou pozici s pětibodovou ztrátou na druhé Karlovy Vary.

„Už jen postavení obou celků v tabulce ukazuje, že půjde o vyrovnané utkání, které budou rozhodovat maličkosti. My bychom chtěli navázat na vítězství s Jindřichovým Hradcem, ale jak říkám, nečeká nás nic jednoduchého," varuje trenér Karel Tichota před sobotním soupeřem.

Nové Strašecí ale bude postrádat svého stěžejního stopera Obermajera. „Za červenou kartu mu dali tři zápasy stopku. S námi to bude druhé utkání, do kterého nenastoupí. Myslím si, že to pro Nové Strašecí bude veliké oslabení. Na druhou stranu, pokud se podíváme na jejich výsledky doma, tak uhrát nějaký bod bude úspěch," přidává Tichota s tím, že by chtěl se svými svěřenci napravit zaváhání na hřišti ZČE Plzeň, kde Buldoci prohráli 1:2.

Karlovy Vary, jako farmářský celek druholigového Baník Sokolov, se mohou spolehnout na několik hráčů, které kouč Šmejkal uvolní pro potřeby trenéra Tichoty.

„Jsme předběžně domluveni na několika hráčích, kteří nejsou tak vytěžováni v A týmu Baníku. Definitivně se ale rozhodne dnes odpoledne, kdo to bude," pokračuje. Podle informací Deníku by se v sestavě měli objevit stoper Tůma, záložník Blažek, brankář Dvořák a snad také nějaký útočník.

Zdravotní problémy má několik karlovarských hráčů. „Zvýšenou teplotu měl v týdnu Plachý. Další problémy potkaly Osloviče s Psohlavcem. Uvidíme nakonec, jak poskládáme sestavu společně se sokolovskými hráči. Jak už jsem ale řekl, chceme napravit utkání v Plzni a bodovat," dodává Tichota.