V neděli se v Sokolově představí od 15 hodin předposlední Litvínov. Karlovarské 1. FC zajíždí v sobotu do Berouna.
Ale nejprve zpět k prvnímu jarnímu kolu.  Karlovy Vary hostily na umělce v Drahovicích svého největšího rivala, přesněji Baník Sokolov. Hosté byli před zápasem jasně favorizováni, ale nakonec se mohli radovat jen z vítězství 2:1.

„V prvním poločase krajského derby jsme měli převahu, kterou jsme dokázali vyjádřit také gólově. Po penaltě jsme vedli už 2:0 a pokračovali v náporu. Vary však mohly korigovat. Mohli jsme mít i větší náskok, ale domácí gólman Povinský Lacinu vychytal. Ve 39. minutě zahrával volný přímý kop soupeř a Vopat se z hranice pokutového území nemýlil," ohlédl se za půlí kouč Baníku Tomáš Hájek.


Druhá půle byla vyrovnaná. „Zasloužili jsme si bod.  Hodně by klukům pomohl do dalších bojů. Pokud předvedou to samé v Berouně, tak by mohli uspět a přivézt nějaké body," doplnil svého kolegu Vladimír Nágl.  Trenér Sokolova Tomáš Hájek na adresu Karlovaráků pronesl i slova chvály. „Soupeř oproti podzimu udělal obrovský kus práce a hodně se zvedl. Pokud se bude prezentovat takovouto hrou, tak by neměl mít problém se zachránit," dodal.

1.FC K. Vary – Sokolov 1:2 (1:2). Branky: 39. Vopat – 11. Lacina, 15. Martinec (PK).