Ano, přesně tak. Kdo na akci, která pomáhala zdravotně postiženým dětem, nedorazil, určitě mohl pořádně litovat. Bílý balet z Prahy totiž poslal do lázeňského města to nejlepší, a tak nejen fanoušci fotbalu mohli zhlédnout fotbalový um v podání herců, zpěváků a dalších celebrit.

Letos se poprvé odehrálo klání jako turnajové, když se na dvorském pažitu představily hned tři týmy, a to Junior Roma Děčín, Real Top Praha a Výběr Karlovarska.

Ale pěkně po pořádku. Výtěžek z akce byl věnován dětem se zdravotními problémy, a to Alicii Čáslavské a Jindříšku Svobodovi. Vše však odstartovalo slavnostní zahájení turnaje, které obstaral Ota Černý, jemuž zdárně sekundoval herec Jiří Mádl. Pak už se fotbalové boje rozhořely naplno. V prvním duelu nastoupil Junior Děčín proti Real Top Praha.

V dresu Pražanů se tak proháněli po hřišti herci Jakub Štáfek, který zaujal místo mezi třemi tyčemi, Ladislav Hampl, který pro změnu čeřil útočnou linii, nebo Vojta Dyk, který zdárně sekundoval Hamplovi na hrotu.

Fotbalový um pak předváděly 350 divákům, kteří našli cestu na dvorský stadion, legendy, které prokázaly své fotbalové dovednosti i v pokročilém věku, ať už to byl útočník Jan Koller, záložníci Josef Němec a Karel Poborský nebo obránce Matej Jankulovski. V prvním benefičním klání Real Top Praha slavil výhru 4:3, když polovinu branek vítěze zařídil Jan Koller.

Poté poměřil Junior Roma Děčín fotbalový um s Výběrem Karlovarska, od kterého vyfasoval prohru 2:8, když se v trikotu Karlovaráků střelecky zaskvěl Richard Kanický. V posledním utkání pak slavil druhé vítězství, a opět v poměru 4:3, Real Top Praha, který pokořil Výběr Karlovarska.

Festivalový benefiční turnaj
Junior Roma Děčín – Real Top Praha 3:4 (Branky: 21. a 26. Kramer, 28. Bettliar – 9. a 17. Koller, 22. a 24. Dyk).

Junior Roma Děčín – Výběr Karlovarska 2:8 (Branky: 19. a 23. Bettliar – 3. Geňo, 4. Dřížďal, 8. Štípek, 10. a 29. Kanický, 11. vlastní, 20. Veselský, 26. Drahoš).

Real Top Praha – Výběr Karlovarska 4:3 (Branky: 12. Jankulovski, 16. Štáfek (PK), 18. Smita, 24. Hampl – 20. a 23. Kornatovský, 27. Dřížďal).

Konečné pořadí: 1. Real Top Praha 6 bodů, 2. Výběr Karlovarska 3 body, 3. Junior Roma Děčín 0 bodů.