Už  v 6. minutě poslal Baník do vedení Šamánek, a když měli Sokolovští další vyložené šance, tak se zdálo, že duel bude  jasnou záležitostí. Ale Buldoci byli proti takto jasnému vývoji utkání. V 17. minutě si zaběhl za obranu Jindřich Pachta a střelou na vzdálenější tyč nedal šanci Krbečkovi zasáhnout. Ve 37. minutě zkusil to samé Řezáč. I jeho rána  na vzdálenější tyč skončila brankou.

Po přestávce nastoupil Baník jako vyměněný. V šatně bylo zřejmě zemětřesení a Sokolov zmáčkl svého soupeře před šestnáctkou. Během čtyř minut se dokázal prosadit opět Šamánek a po něm z pokutového kopu Kobylík. Vedení na psychiku hráčů ze druhé ligy zapůsobilo jako prášky na spaní. Začali hrát uvolněně a s trochou nadsázky se dá říci, že na půl plynu. Mladíci z Karlových Varů vycítili svoji šanci a v posledních minutách vsadili vše na ofenzivu.

Vyplatilo se. V 87. minutě rozhodčí Nenadál odpískal další penaltu. Tentokrát proti Baníku a k míči se postavil kapitán Jarda Nerad a vyrovnal na 3:3. Po devadesáti minutách následovala penaltová loterie.  V karlovarském dresu se neprosadil Šollar. Za hosty střelecky vyhořela dvojice Šamánek a Vondráček. Vše rozhodl Jan Staněk a po ráně postoupili Buldoci do třetího kola.

1.FC K. Vary - Baník Sokolov 3:3 - 4:3 na PK. Branky: 17. Pachta, 37. Řezáč, 87. Nerad (pk), rozh. pen. Staněk – 6. Šamánek, 53. Šamánek, 57. Kobylík (pk). ŽK: 2:1 (69. Šollar, 90. Došek – 87. Krbeček). Rozhodčí: Nenadál – Jiřík, Mokrusch. Diváci: 210
Karlovy Vary: Horňáček – Benda (63. Došek), Řezáč, Nerad, Plechatý, Hudec, Hucl, Altman (69. Csemer), Tuhela, Pachta, Šollar. Trenér: Medýnský.
Baník Sokolov: Krbeček – Vondráček, Hofmann, Machek 64. Blažek), Vaněček (46. Jurdík), Kobylíl, Hrubý, Jankovský, Čada, Holub (46. Dvořák II.), Šamánek. Trenér: Jindra.

Kouč Pavel Medýnský hráčům poděkoval

Pavel Medýnský (1. FC Karlovy Vary): Spokojený samozřejmě jsem. Více bych byl spokojený, kdybychom zvládli i utkání v sobotu s Chrudimí. Dopadlo to také 3:3, ale my jsme měli uhrát tři body. Myslím si, že i mladí kluci, kteří nastoupili zvládli utkání velice solidně. Na druhou stranu ale musím říci, že to bylo hlavně o soupeři. Hráli jsme to, co nám dovolil. Penalty už jsou loterie a k nám se přiklonilo štěstí.  Co se týče výkonu Baníku, tak k tomu se vyjadřovat nebudu. My jsme nastoupili s elánem a nasazením. Pravda je, že v úvodu jsme mohli dostat hned tři branky, ale jak už jsem řekl, hráli jsme to, co nám soupeř dovolil. Co se týče motivace, tak tu měli hráči sami v sobě. My jsme chtěli hrát svůj styl a ti mladší, kteří toho tolik neodehráli, makali na sto a více procent.
Do zápasu s Královým Dvorem si někoho ze Sokolova vypůjčíme. Je to naše standardní spolupráce.

Trenér Aleš Jindra byl velmi „rozčarován"

Trenér Aleš Jindra (FK Baník Sokolov): Utkání dopadlo, tak jak dopadlo. V poháru se stává, že favorit zklame a je vyřazený. My teď můžeme Karlovým Varům jenom pogratulovat. Největší poznatek pro mne je ten, jak dokáží být hráči psychicky labilní. To je doslova neskutečné. Dostali jsme tři branky, ale neřekl bych, že nejhorší byla obrana. Z mého pohledu jasně rozhodla psychika mnoha hráčů. Nastoupili jsme proti třetiligovému soupeři, který navíc nehrál v tom nejsilnějším složení. Výkon některých našich kluků je pro mne nepochopitelný. Samozřejmě, že toto utkání bude mít své důsledky. Ty si ale vyříkáme mezi sebou. Je to interní záležitost klubu. Pohár pro nás končí a teď se  již plně soustředíme na utkání se Slovanem Varnsdorf. Hráči si musí uvědomit, co a proč se stalo a nějakým způsobem se s tím musí popasovat.