„O služby Tomáše jsme stáli již dva roky, tentokrát vše vyšlo a my jsme rádi, že ho můžeme mít v týmu," pochvaloval si předseda FK Nejdek Zbyněk Draxal.
Ústecký rodák, který se narodil 5. srpna 1976, načal své fotbalové krůčky v tamní chemičce Ústí nad Labem. Od osmi let pak hrál v Liberci, ale nejvýš to dotáhl do třetiligové rezervy. V zimě 2002 odešel do Mostu, kde se stal hlavní oporou záložní řady, kde postoupil do první ligy. V zimě 2007 odešel na hostování do druholigových Blšan a poté se vrátil zpět do Mostu. Po sestupu Mostu do druhé ligy v roce 2008 přestoupil do Sokolova.

V roce 2011 zamířil do Blšan, které mezitím sestoupily do krajského přeboru. Na začátku roku 2012 se znovu vrátil do Mostu. Vůdce mužstva, levák, slušný technik a tvůrce hry odehrál v Gambrinus lize sedmašedesát zápasů, ve kterých vstřelil soupeřům sedm branek. S ligovou scénou se Pilka, jak mu spoluhráči přezdívali, rozloučil v srpnu 2013 při utkání Mostu s Varnsdorfem, tedy v souboji týmů, ve kterých působil. Poté ještě oblékal dres exligových Blšan, kde nastupoval v krajském přeboru.

„Bude to velká zkušenost pro kluky, kteří s ním budou trénovat a hrát," vidí velká pozitiva Draxal. Pilař, který v novém ročníku oblékne dres nejdeckého klubu, oslaví těsně před startem nového ročníku své devětatřicáté narozeniny, pak už ho bude čekat jedna velká premiéra, ve které se představí v sobotu 15. srpna od 16.00 hodin na půdě Kynšperka.