Celkem deset branek viděli diváci ve fotbalové přestřelce v Březové, kde domácí zvítězili nad Toužimí hokejově 6:4. Souboj o čelo tabulky mezi Viktorií Mariánské Lázně a Ostrovem za devadesát minut vítěze neměl, a tak se rozhodovalo o druhém bodu ze značky pokutových kopů, ve kterých byli úspěšnější Mariánskolázeňští. Pro Ostrov to byla hořká sprcha, jelikož dvakrát v utkání vedl a nakonec musel být spokojen pouze s bodem, i přesto se však udržel na čele tabulky. 

Očekávané derby mezi Hvězdou Cheb a FC Cheb příliš pohledné kopané několika desítkám diváků nenabídlo a dlouho to vypadalo, že se soupeři rozejdou remízou a o druhém bodu rozhodnou penalty. To se ale nelíbilo hrajícímu trenérovi Martinu Speierlovi, který v devadesáté minutě překonal domácího gólmana Máchu a zařídil tak domácímu celku už pátou porážku v řadě.

„Co k tomu říct, pátá prohra v řadě, to není nic příjemného. Kdo přišel na stadion, tak viděl, že úroveň příliš dobrá nebyla. Naše situace se komplikuje. Je to těžké, když někteří hráči nepochopí, co jim při tréninku vštěpujeme, musí holt přijít radikální řez, je třeba sehnat kvalitnější hráče. Je to otázka k zamyšlení. Jestli se chceme zvednout, musíme přivést hrotového útočníka, který je schopný dát góly. FC Cheb byl v derby šťastnějším týmem, potrestal naši hrubou chybu v obraně. My jsme tam sice nějaké rušnější momenty měli, ale vyloženou gólovou šanci jsme si nevytvořili," prohlásil po zápase Radek Čížek, zklamaný trenér Hvězdy Cheb.

To na straně vítěze byla vidět daleko větší spokojenost, která se odrazila i na hrajícím trenérovi Martinu Speierlovi. „Bylo to vcelku vyrovnané utkání, ve kterém o dělbě bodů rozhodlo spíš štěstí, které bylo na naší straně. Hráči obou týmů se dopouštěli mnoha nevynucených chyb, zkazili hodně přihrávek. Takže víc než by naše vítězství bylo zasloužené, bylo spíš šťastnější."

Hodně vzruchu přinesl duel Chodova s Nejdkem. Celkem padly v tomto utkání čtyři červené karty, když tři vyfasoval Chodov a jednu Nejdek. Nakonec se z tříbrankové výhry radovali Nejdečané, které profitovali z gólového apetitu Tomáše Jílka, který zařídil dvě z celkových tří branek Nejdku. V závěrečné minutě souboje neudržel nervy na uzdě chodovský kapitán a brankář Jáchym Dutz, který použil pohoršující, urážlivé či ponižující výroky nebo gest na adresu rozhodčích, a po červené kartě navíc inzultoval hlavního rozhodčího vražením rukami do těla. 

Výsledky, 20. kolo: 

Loko K.Vary - Nové Sedlo 2:3 (0:2). Branky: 60. Jílek František, 88. Durdis Jiří - 13. Lakatoš Eduard (PK), 44. Macák Lukáš, 75. Rychna Radek.

Chodov - Nejdek 0:3 (0:1). Branky: 32. Jílek Tomáš (PK), 85. Jílek Tomáš, 90. Kinkal Richard.

Kr. Poříčí - Kynšperk 7:3 (6:1). Branky: 9. Majer Antonín, 6. Tuschinovschi Marek, 18. Schildbach Marek, 25. Schildbach Marek, 28. Drobný Jiří, 36. Nguyen Samuel, 46. Drobný Jiří - 29. Vágner Miroslav, 76. Vágner Miroslav, 81. Lhota Jan.

Lomnice - Citice 3:0 (2:0). Branky: 19. Joza Zbyněk (PK), 32. Joza Zbyněk, 74. Pitner Marek.

Březová - Toužim 6:4 (5:1). Branky: 6. Šellong Jiří, 8. Svůra Michal, 24. Bereczký Tomáš, 27. Bereczký Tomáš, 29. Bereczký Tomáš, 68. Svůra Michal - 43. Hejkal Marek (PK), 50. Kliment Josef, 65. Drabík David, 76. Kliment Josef.

Mar. Lázně - Ostrov 2:2 (1:1) – PK 10:9. Branky: 44. vlastní, 87. Sadílek Jaroslav - 10. Nýber Ondřej, 63. Novotný Milan.

Hvězda Cheb - FC Cheb 0:1 (0:0). Branka: 90. Speierl Martin.