Po úvodní prohře s Libercem fotbalistky 1.FC neobstály ani na půdě Postoloprt. Tam Karlovaračky prohrály 0:3.

„K utkání jsme odjížděli s devíti hráčkami, z důvodů pracovního a nebo neochoty některých hráček, proto jsme nastupovaly do zápasu s vědomím, že nemáme co ztratit, ale jen získat,“ vysvětloval na úvod karlovarský trenér Ladislav Brož.

I přes značné oslabení naskočily hráčky z lázní do zápasu s velkým odhodláním, čímž soupeře z Postoloprt hodně zaskočily. „Sice jsme inkasovaly branku již v šesté minutě po zaváhání stoperky, ale jako by to holky nakoplo a soupeře jsme začaly přehrávat,“ poukazoval Brož.

Do konce první půle si domácí vytvořili ještě dvě další brankové příležitosti. Pozadu však nezůstaly ani hráčky 1.FC, které jich měly na svém kontě o dvě více, bohužel bez brankového efektu. „Koncovka nás stále značně trápí. Šance si vytvoříme, ale nedokážeme je proměnit, a to nás pak stojí nejen hodně sil, ale taky body. V závěru první půle se nám navíc zranila Toporová, která dohrála duel s velkým sebezapřením,“ smutnil Brož.

I ve druhém poločase oslabené Karlovy Vary měly překvapivě více ze hry. Ale nakonec to na body nestačilo, když se domácí dvakrát střelecky prosadily po zaváháních karlovarské brankářky.

„Byla to velká škoda. Opět jsme nevyužily další nadějné příležitosti, a po dvou špatně vyhodnocených situacích naší brankářky jsme opět inkasovaly. I přesto jsme zápas dohrály rovnocenně, za což musím děvčatům poděkovat. Podaly po celé utkání bojovný, až heroický výkon, a tím si dokázaly, že to jde, když se chce,“ dodal Brož.

Postoloprty – 1.FC K. Vary 3:0
Branky: 7. a 60. Podaná, 70. Janečková. Poločas: 1:0.
1.FC K. Vary: Hájková – Toporová, Brožáková, Tůmová, Janochová – Čepilová, Bartošová, Stojkovičová, Minaříková.
Další výsledky: Mladá Boleslav – Příbram 3:1 (0:0), Rakovník – Stará Lysá 3:0 (1:0), Dukla – Měcholupy 2:4 (0:2), Zlíchov – Liberec 0:7 (0:2), Krupka – Teplice 5:1 (1:0).