Po domácí poraáčce s Lovosicemi 0:1 padli Toužimáci stejným výsledkem i v souboji s Brozany. V tabulce už tak klesli se ziskem šesti bodů na čtvrnáctou
pozici. Tým Toužimici odcestoval na půdu Brozan řádně oslaben, když na marodku putovali Mikula a Větrovec. Další rána přišla pro Toužim v Brozenach, kdy si horečky pohrály pro změnu s Klimentem, který tak musel na utkání svých spoluhráčů koukat pouze z lavičky.

„Museli jsme proto sáhnout do béčka, kdy s námi odcestovali do Brozan Šmoranc a Krejčí, a v sestavě jsme tak museli udělat několik změn," vysvětloval
asistent trenéra Marek Daněk.

V samotném utkání si domácí výběr pod taktovkou trenéra Jiřího Němce vytvořil optickou převahu, ale tato snaha končila vesměs na dobře chytajícím brankáři Toužimi Martincovi. „Brozany nás sice tlačily, ale bez brankového efketu. Nám navíc dobře zachytal gólman Martinec," chválil výkon brankáře Daněk.

Brozany, které patřily k favoritu utkání tak byly v prvním poločase gólově bezzubé. Proto pak následoval poločasový tajfun v jejich kabině. „Já si myslím, že jsme toho soupeři moc nedovolili, kluci makali, dřeli, v tomto ohledu panovala spokojenost," poukazoval Daněk.

Po změně stran vrhly Brozany všechny své síly do útoku, čemuž Toužimáci odolávali až do 63. minuty. U brankové čáry podél branky Toužimi šel do souboje noha na nohu domácí Janda s hostujícím Šalounem, a poté se překvapivě odrazil balon do vinglu toužimské svatyně. „Byl to kuriózní a zároveň nešťastný gól, kterých moc nepadá, pro nás je to však velká škoda, jelikož i samotný střelec této branky byl zcela zaskočený," řekl Daněk.

Toužim se sice poté snažila, ale na vyrovnávací branku to prostě nebylo, na své konto si tak připsala již šestou porážku v řadě za sebou. „Chybí nám pověstné fotbalové štěstí zejména pak v koncovce, bez branek se nedá vyhrávat. To se několik kol k nám otočilo zády, uvidíme jestli tuto smůlu v
domácím prostředí prolomíme, jelikož každá série jednou končí, a my bychom byli hodně rádi," doufá Daněk.

O víkendu však Toužim čeká další náročný úkol, když v neděli 14. října bude hostit od 16.00 hodin na svém stadionu vedoucí tým pražský Motorlet, na který ztrácí úctyhodných čtrnáct bodů.

Brozany – Toužim 1:0
Branka: 63. Janda. Poločas: 0:0. Rozhodčí: Fišer – Berka, Ulrich, DS Bartůněk. ŽK: 1:2. Diváci: 60.
Brozany: Vacho – Vaněk, Tupý, Pešula, Vacek – Havrda, Hora, Sdiri, Janda – Franc, Kopecký (stř. Tuzar, Hrebinka, Ahmed Umar). Trenér: Jiří Němec.
Toužim: Martinec – Krejčí, Čermák, Bureš, Šaloun – Hudec, Borek, Klepal, němec – Diviš, Strejček. Trenér: Jiří Diviš.