Zkomplikovali si tak boj o postup, ze čtvrtého místa ztrácejí na druhý Baník Ostrava tři body a mají o zápas více. Naopak Baník poprvé po zimní přestávce vstřelil gól a připsal si první bodík.

Jihočeši byli aktivnějším celkem, ale v první půli pohrdli třemi dobrými šancemi. Až v 68. minutě se prosadili poté, co využili brejku po nepovedené standardce hostů. Pešek našel nabíhajícího Wermkeho, který zblízka překonal gólmana. „Začátek jara se nám nepovedl a dostali jsme se pod tlak. Jsem rád, že se štěstíčko obrátilo k nám. Udělali jsme v utkání s Dynamem jednu chybu a dostali jsme gól z brejku,“ popsal trenér Jiří Dreiseitl moment, při kterém se na své svěřence hodně zlobil.

Jenže Sokolovu se povedlo v závěru srovnat. Po dlouhém autovém vhazování vznikl v domácím vápně závar a míč propadl k Čihákovi, který ho v pádu poslal k tyči. Sokolov tak utnul sérii čtyř proher a pásmu sestupu se vzdálil na devět bodů.

„Cítil jsem, že první jarní gól je blízko, a dočkali jsme se ho. Museli jsme bodovat, jinak by došlo ke změně na postu hlavního trenéra,“ přiznal Dreiseitl, pod kterým se i tak kývá židle.

V sestavě Baníku chyběli někteří hráči. „Dobrotka a Přeučil nehráli kvůli zranění, dali jsme jim čas na rekonvalescenci,“ dodal Jiří Dreiseitl na závěr.

Na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích byli ze zisku jen jednoho bodu velice otráveni. A to je ještě velice slušně řečeno.

„Jsme zklamaní, chtěli jsme navázat na výkon ve Znojmě. Dobře jsme začali, ale po deseti minutách jsme znervózněli a zbytečně jsme ztráceli míče. Soupeř hrozil z brejků, ale ty jsme si pohlídali. Dostali jsme se do vedení po krásné akci a mrzí nás, že si takhle zkušené mužstvo nechá dát vyrovnávací gól v závěru z dlouhého autu,“ posteskl si českobudějovický trenér David Horejš a na závěr už jen doplnil: „Jsou to pro nás ztracené body. Jsem spokojený s výkonem Jiřího Kladrubského, který na levém beku zaskočil za vykartovaného Fundu.“

Další utkání hraje Baník až po přestávce 1. dubna doma se Žižkovem.