Do toužimské sportovní haly se tak sjelo ze všech koutů dvanáct celků, které byly rozděleny do dvou šestičlenných skupin, kde se střetly systémem každý s každým v hrací době jednou deset minut.

Čtyři nejlepší týmy z každé skupiny si pak zajistily postup do vyřazovacích bojů, které odstartovalo čtvrtfinále. Ze skupiny A se probojovaly do druhé fáze Pokos Cupu SK Teplá, Chodová Planá, Kung Pao a Pikatchu, které doplnily ze skupiny B Sokol Teplá, 5642589, Tatran Tři Sekery a Klíma team.
„I letos opět dorazila na turnaj kvalitní mužstva, která každý rok posouvají laťku o něco výše, co se kvality týče. Určitě si na své přišli i diváci, kteří již v základních skupinách mohli zhlédnout opravdu neskutečné boje, řekl bych, že to byl pořádný mazec," pochvaloval si organizátor Pokos Cupu Zdeněk Pokorný.

Postup do semifinále si připsaly na účet oba celky z Teplé, když SK vyřadil po vydřené výhře Tři Sekery a Sokol pak bez problémů poslal z kola ven tým Pikatchu. Ty pak doplnily Klíma team a Kung Pao. Prvně jmenovaný si smlsl na Chodové Plané, druhý pak na číselném výběru 5642589.
V souboji o finále pak přejel Klíma team rozdílem třídy SK Teplou, když jí nasázel pět branek, a postup pak slavil Sokol Teplá, který pokořil Pikatchu třemi trefami.

Pak přišel ještě za tepla na pořad souboj o konečné třetí místo, ve kterém uspěl tým Kung Pao, který porazil SK Teplou dvoubrankovým rozdílem. Pak už přišel na program zlatý hřeb 5. ročníku Pokos Cupu v podobě finále, ve kterém se proti sobě postavily Klíma team a Sokol Teplá. Po kvalitní bitvě nakonec slavil triumf Klíma team, který uštědřil Teplé prohru o dvě branky, tím tak potřetí vystoupal v toužimské sportovní hale na stupínek nejvyšší.

„Chtěl bych poděkovat všem hráčům, divákům, sponzorům, jmenovitě EMM Mariánské Lázně, hospoda Na Hřišti, Koloniál Karel Štumpa, město Toužim, MUDr. Jaroslav Kolesa, Petr Ajšman, Pivnice u Báby, PROM-IN, Stavebniny Teplá pan Greguš, Vera Gurmet, a také kamarádovi Petrovi Slabému za pomoc s organizací turnaje," vzkazoval na dálku Pokorný.

V rámci turnaje tak byly odměněny čtyři nejlepší týmy a také nejlepší střelec turnaje, a to Jan Bílek ze Sokola Teplá, který nastřílel soupeřům během turnaje úctyhodných dvanáct branek. Cenu pro nejlepšího brankáře turnaje si pak odnesl Jan Vasylišín z SK Teplá. „Gratulace patří po právu vítěznému týmu, který vyhrál již potřetí v řadě za sebou, tak se těšíme na šestý ročník, který určitě opět přinese pořádnou porci kvalitní futsalové zábavy," dodal závěrem Pokorný.

Výsledkový servis:
Pořadí ve skupině A: 1. SK Teplá, 2. Chodová Planá, 3. Kung Pao, 4. Pikatchu, 5. Kocovina Chrást, 6. Bludišťáci.

Pořadí ve skupině B: 1. Sokol Teplá, 2. 5642589, 3. Klíma team, 4. Tatran Tři Sekery, 5. Ničemní Synové, 6. FC Zelená.

Čtvrtfinále: SK Teplá – Tatran Tři Sekery 3:2, Chodová Planá – Klíma team 1:3, Kung Pao – 5642589 2:0, Pikatchu – Sokol Teplá 0:3.

Semifinále: SK Teplá – Klíma team 0:5, Kung Pao – Sokol Teplá 1:3.

O třetí místo: SK Teplá – Kung Pao 1:3, o první místo: Klíma team – Sokol Teplá 3:1.

Konečné pořadí: 1. Klíma team, 2. Sokol Teplá, 3. Kung Pao, 4. SK Teplá, 5. Tatran Tři Sekery, 6. Chodová Planá, 7. 5642589, 8. Pikatchu, 9. Ničemní Synové, 10. Kocovina Chrást, 11. Bludišťáci, 12. FC Zelená.