„Došlo ke společné dohodě vrátit se k původnímu názvu, který ve Varech dříve byl a je s fotbalem v lázeňském městě navždy spojen, takže z 1.FC Karlovy Vary se klub navrátil k názvu FC Slavia Karlovy Vary,“ poukazoval na změnu názvu karlovarského klubu z pozice předsedy Stanislav Štípek.

V čele znovuzrozené Slavie tak stane hned několik ostřílených fotbalových harcovníků. „Jsme skupina lidí, co se bude společně podílet na chodu klubu. Místopředsedou je František Dřížďal, dále pak ve vedení klubu budou Josef Němec, Karel Tichota, Marián Geňo, Miluše Rohlová, Dobran Bartoš,“ odtajnil nové obsazení klubu Štípek.

Pod jeho vedením však nečeká sešívané nic lehkého. „Hlavním naším cílem je udržet sportovní středisko mládeže v Karlových Varech, což se daří. Dále chceme zvýšit počet dětí v klubu, již jich máme přes dvě stě. U všech jedenácti mládežnických družstev chceme zajistit kvalitní trenéry, což se nám taky daří, když se trenérského žezla chopili například Dřížďal, Němec, Kalán, Kornatovský, Jung, Havlík, Pavlíček, Volpov, Krejčí, Čolič. Většina z nich byla dříve výbornými fotbalisty. Šéftrenérem pak bude nově Dan Drahokoupil, v minulosti hráč Sparty a ligový trenér,“ ohlédl se za trenérským obsazením Štípek.

Ilustrační foto.
Výběr karlovarské Slavie sestřelil hattrickem kanonýr Lafata

Slavia se však zaměří tradičně i na školáky.

I nadále se chceme zaměřit na fungování fotbalových tříd, což také už běží a stále se vylepšuje ve spolupráci se Základní školou na Růžovém Vrchu, ale samozřejmě bychom chtěli zapojit více škol,“ poukazoval předseda Slavie. Trnem v oku je pak dlouhodobě sportovní areál v Drahovicích, což je také tématem pro činovníky karlovarského klubu.

„Nejvíce nás trápí stav fotbalového areálu v Drahovicích. Jednali jsme již s panem primátorem Petrem Kulhánkem a hejtmankou Janou Vildumetzovou, oba stav areálu vyděsil a přislíbili pomoc v této věci. Ze strany paní hejtmanky již došlo k dalším schůzkám ohledně areálu, tak snad se podaří ve Varech vybudovat areál odpovídající počtu dětí a také jedenadvacátému století,“ přeje si záchranu drahovického areálu Štípek.

A jaké má klub fotbalové cíle? „Áčko chceme, aby opět hrálo na špici divize, a po stabilizované finanční situaci v klubu chceme postoupit do vyšší soutěže. Cílem je hrát hlavně s vlastními odchovanci, proto došlo ke změně u dorostu. Mladší dorost bude hrát krajský přebor dorostu a starší dorost bude hrát jako Slavia Karlovy Vary B krajskou I. A třídu. U dorostu je naším cílem získat zpět dorostenecké centrum, a hrát tak opět republikové soutěže,“ dodal na závěr fotbalový šéf FC Slavia Karlovy Vary.

Ilustrační foto.
Toulání po památkách může zpestřit sbírání samolepek