Horalům totiž chyběl k udržení v soutěži pouhý bod, a tak museli opustit krajskou fotbalovou mapu, když putovali mezi okresní smetánku, tedy do okresního přeboru. Zklamání z nevydařeného závěru však vzalo rychle za své. Na program totiž přišly letní galeje. „Přípravu jsme již tradičně odstartovali na letním turnaji v Hroznětíně, kde jsme odehráli vyrovnaná utkání s týmy hrajícími krajské soutěže. Trénovali jsme dvakrát v týdnu a na víkend jsme vždy měli přichystán přípravný zápas," poukazoval jáchymovský trenér Štěpán Dvořák. Během přestávky doznal jeho výběr hned několika změn.

„Kádr posílil náš odchovanec Martin Křížek a jeho synové Martin a David, které jsme získali na hostování z Ostrova. Dále se vrátil z hostování z dorostu Buldoků Karel Vančura, a po pauze se k nám přidal Tomáš Hron. Na hostování u nás zůstal Roman Koročinský, Karel Lorenc a Vláďa Frydrýn. Naopak naše řady opustili Libor Dušek a Honza Brédik, kterým skončilo hostování. I nadále nám chybí zraněný útočník Pavel Hekel," vypočítával Dvořák.
Vstup do soutěže se však horalům nepovedl, když v domácím prostředí nestačili na Bečov, kterému podlehli 2:3.

„Bečov byl silný soupeř. Samotné utkání mělo velkou úroveň, ale myslím si, že by mu více slušela remíza," míní Dvořák. Premiérový bodový zisk bral Jáchymov po souboji se Stružnou, se kterou remizoval 1:1. Nakonec dodatečně Jáchymov bral tři body po kontumaci 3:0 v jeho prospěch.
„Se Stružnou jsme si v páté minutě dali vlastní gól. Po neustálém tlaku jsme nakonec vyrovnali, až pár minut před koncem. V závěru utkání, jsme však mohli rozhodnout, ale i inkasovat. Byla to pro nás druhá ztráta bodů. Nakonec jsme pak dodatečně brali tři body," bilancoval kouč.

Jenže pak přišla na pořad fotbalová facka, a to v Božičanech, kde horalé dostali pořádnou lekci, když nakonec museli skousnout prohru 3:6. „V Božičanech? To byla pěkná ostuda. Domácí nám ukázali, že ani okresní přebor se nedá hrát na půl plynu, zasloužená prohra," zlobil se při vzpomínce na utkání Dvořák.
Pak ale nastal výsledkový zlom. Jáchymov se radoval z první výhry, když na svém hřišti na Panoramě přestřílel Verušičky v poměru 5:2.

„S Verušičkami jsme poprvé prodali naši zkušenost. Navíc se nám začalo dařit proměňovat gólové šance," pochvaloval si jáchymovský lodivod. Druhou výhru v řadě brali horalé na půdě nováčka z Děpoltovic, kde vyhráli 6:1. „V Děpoltovicích jsme rozhodli už v prvním poločase, kdy jsme soupeři vstřelili čtyři branky z celkových šesti. Dařilo se nám kombinačně i střelecky, takže spokojenost," lebedil si Dvořák. Jeho výběr pak přidal třetí výhru, když doma pokořil favorizované Dalovice 4:2.

„Dalovice byly spolu s Božičany nejsilnějším soupeřem. Vyhráli jsme asi po našem dosavadním nejlepším podzimním výkonu," popisoval Dvořák. V šestém kole však přišlo na program vystřízlivění v podobě porážky v Březové 1:2. „V Březové jsme promarnili šanci na to přivézt body z venku. Domácí v neúplné sestavě byli určitě k poražení," dobře ví Dvořák. Na vítěznou vlnu se navrátil Jáchymov doma v duelu s béčkem Staré Role, který porazil v poměru 6:2.
„Starka přijela pouze v jednácti hráčích a bez brankáře, takže utkání mohlo skončit i větším rozdílem," upozorňoval Dvořák.

Teď Jáchymováky čeká výjezd na půdu kolovského Ajaxu. „Kolová v posledních zápasech začala sbírat body a stoupá tabulkou. My se budeme snažit jejich vzestup přibrzdit a vyhrát," vzkazuje soupeři Dvořák. A jaký mají v Jáchymově cíl? „Chceme se pohybovat v horních patrech tabulky, a tak musíme vyhrávat i venku," dodal Dvořák.