„Uplynulá sezona v karlovarském 1.FC určitě nebyla podle mých představ a myslím si, že ani podle představ ostatních hráčů. Na tréninky jsme se totiž moc nescházeli a na zápasy také občas ne a to se promítlo i na hřišti. Nakonec jsme skončili třetí od konce, takže bych se k tomu nechtěl vracet," smutnil Shorný.

Nový impulz by mu mělo dát nové ostré angažmá v kategorii mužů. „Pro odchod jsem se rozhodl sám, jelikož jsem si chtěl zkusit něco nového, takže proto jsem šel pryč. Navíc v Hroznětíně je opravdu lepší kolektiv a také docházka na tréninky, jelikož se na to klade větší důraz," upozorňoval Shorný.
Nadějný mladík by měl Hroznětínu pomoci zejména v útočné fázi.

„Přechod z dorostu do kategorie mužů vnímám pozitivně, hlavně jako dobrý krok dopředu, který mi přinese určitě nové zkušenosti, a navíc si zvyknu na tvrdší styl hry. Cíl jsem si stanovil pomoci týmu, a to dostat se na vyšší příčky v tabulce, a zamakat sám na sobě ještě víc, než jsem makal doteď. Díky novému týmu se k tomu stavím úplně jinak, pozitivněji, a to je pro mne hodně důležité," dodal závěrem Shorný.