A aby ne. Fotbalisté žlutického Sokola skončili po první fázi krajského přeboru na předposlední, patnácté pozici.
„Je to velké zklamání, jelikož jsme se chtěli pohybovat v klidném středu tabulky, ale bohužel se hodně projevila absence našich nejlepších střelců Klimenta a Strejčka. Navíc jsme v obraně k tomu přidali pořádnou kupu zbytečných chyb, které soupeři dokázali brankově využít," bilancoval podzimní část žlutický lodivod Ladislav Kvasnička.


V zimní přípravě tak měli husité naordinovány tréninkové dávky čtyřikrát v týdnu a k tomu víkendová přípravná utkání. „Příprava byla stejná jako ty ostatní předtím, to jest nabírání fyzické kondice, posilovna a poté pilování herního projevu týmu. V průměru chodilo trénovat až čtrnáct hráčů, a jako zpestření jsme odehráli jedenáct přípravných duelů, ve kterých nešlo až tak o výsledek, ale spíše o to, abychom vychytali všechny chyby, kterých jsme se dopouštěli na podzim," upřesnil Kvasnička.


V týmu se po Hoťkovi zabydleli i další dva hráči, kteří zamířili pod Vladař z Toužimi, Miroslav a Marek Hejkalové. „Marek je zkušený hráč a jeho přítomnost na hřišti byla hodně znát. Má přehled a měl by nám pomoci vyztužit obrannou řadu, kde to na podzim hodně skřípalo. V přípravných zápasech se ukázal i Miroslav, že bude platnou posilou," pochvaloval si kouč Žlutic. 


Žlutice tak čeká v jarní části  hodně těžká pozice. Aby si zachovaly krajskou příslušnost, budou muset pořádně zabrat. „Bude to pořádná šichta. Samozřejmě si přejeme, abychom se udrželi v krajském přeboru, ale když se to náhodou nepovede, lámat hůl nad tím nebudeme, jelikož jsou horší věci na světě a tohle je jen fotbal, jednou dole, jednou nahoře," říká závěrem s nadhledem Kvasnička.

Sokol Žlutice

Brankáři: Martin Hladký (93). Obránci: Josef Chrenák (82), Lukáš Melnyk (89), Martin Sivák (85), Václav Hrachovec (92), Martin Hrachovec (94), Marek Hejkal. Záložníci: Martin Sitek (80), Jan Pěnkava (85), Václav Suda (91), Pavel Suda (91),  Jan Štípek (94), Milan Kryl (93), Michael Tomeček (93), Miroslav Hejkal. Útočníci: Martin Vorel (90), Václav Černý (95), Miloslav Hotěk.
Přišli: Miroslav Hejkal, Marek Hejkal (oba hostování SK Toužim).
Odešli: Forejt (Košutka).
Trenér: Ladislav Kvasnička. Vedoucí mužstva: Karel Kroutil. Masér: Leo Seitz. Zdravotník: Nela Zemanová.