Petr Rohan. Trenéru Rotavy udělali jeho svěřenci určitě nemalou radost, když po vydařené jarní části navázali na dobré výsledky i v novém ročníku. V podzimní části totiž pod jeho taktovkou rotavský výběr slavil ve třinácti duelech jedenáctkrát vítězství a musel skousnout pouze dvě porážky. Za to vyinkasoval 33 bodů, a tím pádem i titul podzimního mistra I. A třídy.

Nedobytná tvrz. Rotava jako jediný tým soutěže neokusila před svými fanoušky hořkost porážky. Ano, je to tak. V sedmi zápasech dosáhla na plný počet bodů, tedy jedenadvacet, k tomu pak jako bonus přidala parádní skóre v poměru 43:7.

Prim na hřišti soupeřů. To se dá s nadsázkou říci o Trstěnicích, které zdatně profitovaly v podzimní části ze střeleckého umu kanonýra Václava Bezdičky. Trstěničtí odehráli na podzim nejvíce zápasů na hřištích soupeřů, a to plných devět, z čehož jich pět vyhráli a čtyři prohráli, za což brali bodů čtrnáct. Na druhém a třetím místě se umístily Rotava a Aš, ty odehrály šest zápasů, ve kterých dosáhly na bodů dvanáct.

Gólostroj. Ten rozjížděla zápas co zápas Rotava, která nakonec nastřílela soupeřům dohromady 60 kousků, což je o patnáct více, než nastřílela březovská rezerva, která nakonec v podzimní tabulce skončila až na pátém místě. Rotaváci nešetřili soupeře především na své umělce, kde jejich fanoušci mohli zhlédnout 43 brankových radostí, zbylé si pak schovali na hřiště soupeřů.

Zklamání. To zavládlo po skončení podzimní části nejen pod loketským hradem, když nováček FK Loket skončil pouze se čtyřbodovým ziskem na poslední pozici, ale také ve Vintířově, kde tamní Baník musel skousnout předposlední příčku, když vybojoval pouze devět bodů. Spokojenost určitě nepanovala ani u dalšího nováčka, a to Dolního Žandova, který urval na podzim deset bodů a skončil na dvanáctém místě.

Návštěvnost. Ta byla během podzimní části I. A třídy mizerná. Před tisícovku diváků se totiž dostaly pouze tři týmy. Nejvíce jich bylo zvědavo na Chyši, a to 1300, dále pak na Aš 1125 a Žlutice 1098. Nejméně pak fanoušci mířili na utkání loketského FK, na který dorazilo 698 fanoušků.

Nejvyšší návštěva. Tak tu si připsala na své konto ašská Jiskra, když v rámci druhého kola podzimní části hostila v derby Františkovy Lázně. Tam se vtěsnalo do ochozů 250 fanoušků, kteří tak zhlédli vítězství Ašáků v poměru 2:1.

Korunka pro nejlepšího střelce. Tu si vystřílel v první polovině soutěže žlutický ostrostřelec Daniel Razím, který zatížil konta soupeřů šestnácti zásahy. Na druhém místě skončil rotavský šutér Roman Prokop, který si na účet připsal patnáct kousků. O třetí místo se pak podělili dva úspěšní střelci, a to březovský Marek Tišl a rotavský Milan Havel, oba totiž nasázeli soupeřům po čtrnácti trefách.

Z ostudy kabát. Tak ten si ušili v desátém kole soutěže fotbalisté hroznětínské Olympie, kteří sice dorazili k souboji s Rotavou se slátanou sestavou, když musel chtě nechtě nastoupit i hroznětínský kouč Petr Mrňka starší, ale určitě to bylo na lepší výsledek, než na rotavské umělce dosáhli. Ostudný výprask se totiž zastavil na ukazateli skóre na čísle třináct.

Zápas blbec. Ten odehráli v devátém kole fotbalisté Františkových Lázní na půdě chyšského Sokola. Tam totiž během prvních pětatřiceti minut prohrávali o dvě branky, i přesto stačili vyrovnat. Chyšané šli poté potřetí do vedení, ale Frantovky opět dokázaly duel srovnat. Stejně si hosté z Chebska počínali i po čtvrtém gólu Chyše. Pak si role týmy vyměnily a dotahovat musela Chyše, která nakonec zasadila rozhodující úder hostům v podobě šesté branky sedm minut před koncem, když nakonec Chyše slavila hodně cennou výhru v poměru 6:5.

392. Tolikrát vytáhli během podzimní části rozhodčí žluté napomenutí ze svých karetních kapes. Nejvíce, a to 36 žlutých karet, uviděli v rukou sudích hráči Bochova a Dolního Žandova. Za nimi pak skončily Chyše a Trstěnice, když oba týmy byly pětatřicetkrát napomenuty. Přes třicet obdržených žlutých karet se dostal Loket a Aš, když jejich hráči byli umravňováni celkem jedenatřicekrát. Naopak nejméně jich nasbíralo na své konto březovské béčko, a to čtrnáct.

Vyloučení. Celkem 43 červených karet udělili rozhodčí během první části krajské I. A třídy. Nejvíce vyloučených hříšníků měly Trstěnice, a to osm. Šestkrát se pak předčasně poroučeli pod sprchy hráči v trikotu Rotavy a pětkrát v dresu Chyše. Naopak s čistým štítem projela první polovinou soutěže Stará Role.