„Před startem loňské sezony jsme se sešli během přípravy v novém složení, jelikož přišla spousta nových hráčů z krajských týmů, kteří soutěž na téhle úrovni nikdy nehráli. V první části sezony to nebylo moc dobré. Skoro všechny zápasy až na jednu či dvě výjimky jsme prohráli a některé i rapidním rozdílem, ale i přesto jsme se semkli a makali, co to šlo. V jarní části jsme splnili to, co se po nás chtělo, a konečné třinácté místo pro nás bylo výhrou," vysvětloval Zdeněk Lhoták, kterému na hřišti neřeknou jinak než Zydy.

Letos by karlovarský výběr rád prolomil černou sérii. Podzimní část karlovarský 1.FC U19 zahájí pod novým trenérem, a to ostříleným harcovníkem Karlem Tichotou, který vystřídal u kormidla Vladimíra Nágla. „Letos byla letní příprava o něco snazší než loni. Přišel nový trenér, a tím i strategie. Prvních sedm dní jsme makali jen v lese, když jsme se zaměřili na rychlostní vytrvalost a také silové běhy. Zbytek přípravy jsme již absolvovali na hřišti, kde jsme se zaměřili na herní a taktickou stránku," poukazoval Lhoták.

Nadějní dorostenci odehráli během přípravy i několik utkání a k tomu přidali prvenství na dobře obsazeném turnaji, který se odehrál v Pile. „Podle mého názoru máme teď o něco silnější tým, než tomu bylo loni. Doplňují nás totiž hráči, kteří si již ligu zahráli, takže na hřišti to jde znát. Navíc se můžeme opřít o naše tahouny, kterými jsou brankář Patrik Povinský, stoper Martin Pěkný, záložník Jakub Došek. A nejen ti. V každém utkání jde cítit na hřišti týmový duch a velké odhodlání. To bychom chtěli pak v mistrovských zápasech řádně zužitkovat," přeje si Lhoták.

Cíl tak mají Karlovaráci v ligové soutěži dorostu jasně daný. Vyhnout se obloukem sestupovým starostem. „Určitě se chceme umístit v klidném středu tabulky. Máme kvalitní tým a v jeho silách horní polovina je. Záleží jen na tom, úspěšně vstoupit do podzimní části, protože od toho se vše bude odvíjet," dodal závěrem Lhoták.

1.FC KARLOVY VARY U19

Brankáři: Patrik Povinský (95), Rudolf Kokrhel (95), Miroslav Švec (96). Obránci a záložníci: Martin Řezáč (95), Martin Pěkný (95), Michael Karlík (95), Damián Kovanda (96), Michal Királyi (96), Lukáš Pfreimer (96), Josef Duda (96), Josef Vaverka, Phung-viet Hung (95), Zdeněk Lhoták (95), Josef Chára (95), Dalin Schönwalder (96). Útočníci: Dominik Hušek (95), František Lulák (96), Robert Csemer (96), Jakub Došek (95).
Odešli: Lukáš Vondráček, Petr Mrňka (oba Německo), Miroslav Považan, Tomáš Wolf (oba návrat Ostrov), Ladislav Vopat (hostování Dukla Praha), Agon Limani (návrat Sedlec), Milan Svoboda (návrat Stará Role).
Přišli: Kokrhel, Pfreimer, Duda, Chára, Csemer (přeřazeni z 1.FC U17), Vaverka (střídavý start Nová Role).
Trenér: Karel Tichota, asistent trenéra: Marek Kroupa, vedoucí: Michal Királyi starší.