Plzeň – Fotbalisté Viktorie vlétli do utkání ve velkém stylu. Hned po dvaceti vteřinách hry se do velké šance dostal Kopic, brankáře Nitu ale neprostřelil. Do gólové příležitosti se po Hrošovského přihrávce za obranu řítil Krmenčík, jeho pokus ale zamířil vedle. A tak trestali Rumuni.

Po Řezníkově faulu, který rozhodčí ocenil žlutou kartou, se k rozehrávce přímého kopu postavil stoper Balasa a svým pokusem vymetl šibenici Bolkovy branky – 0:1. Stejný hráč pak z další standardní situace hrozil opět, tentokrát však těsně minul. Chvíli před koncem poločasu nedokázal usměrnit střílený Alibecův centr mladý Man.

Do druhé půle nastoupili Rumuni s jasně defenzivní taktikou a do útoku se často nepouštěli. Jejich pasivitu potrestal v 65. minutě z malého vápna po Řezníkově pasu Krmenčík, který se prosadil už v prvním vzájemném zápase. Najednou tak držela Viktoria postupový výsledek.

Pak však přišel kolaps. V 71. minutě se dostal k odraženému míči Teixeira a bombou pod břevno vrátil Bukurešti vedení. Pečeť na postup rumunského Sportu dal o pět minut později Tanase.

Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. V 79. byl nařízen pokutový kop, který útočník hostů Alibec proměnil střelou do středu branky.

V závěru pak ještě obdržel zbytečnou červenou kartu za úmyslný úder loktem Krmenčík. Plzeň tak po nezvládnutém druhém poločase prohrála se Sportem Bukurešť 1:4 a čeká ji pouze boj o postup do základní skupiny Evropské ligy.

FC Viktoria Plzeň – FCSB 1:4

Poločas: 0:1. Branky: 65. Krmenčík – 27. Balasa, 71. Teixeira, 76. Tanase, 79. Alibec. Rozhodčí: Hernandez. ŽK: 8:3. ČK: Krmenčík

Viktoria: Bolek – Havel, Hájek, Hejda, Řezník – Živulič (63. Hořava), Hrošovský – Kopic, Kolář (77. Bakoš), Petržela (55. Zeman) – Krmenčík. Diváci: 10802

FCSB: Nita – Morais, Momčilovič, Balasa, Popescu (73. Achim) – Teixeira, Pintilii – Tanase (83. Gnohéré), Man (46. Larie), Enache – Alibec.