Vše odstartovaly na svém hřišti Božičany, které si však svou kanonádu musely odložit o čekací dobu, to jest dvacet minut, když soupeř z Chyše se pomalu, ale jistě dával dohromady. Nakonec Chyšáků dorazilo pouze deset. Nabídnutou přesilovku využili Božičaňáci již v páté minutě, kdy skóre duelu otevřel Marcel Petr ze značky pokutového kopu.

„Určitě bylo utkání poznamenáno tím, že soupeř dorazil pouze v deseti hráčích, ale i přesto byl k vidění velmi kvalitní zápas, před parádní kulisou," pochvaloval si božičanský kouč Petr Lutzbauer. A měl proč. Jeho tým si po prvním poločase vytvořil tříbrankový náskok a v gólových hodech pokračoval i po změně stran, kdy se do střeleckých statistik zapsali i střídající hráči.

„Chyše se prezentovala, ač v oslabení, bojovným výkonem, ale ani my jsme nezůstávali pozadu. Navíc se střelecky zadařilo střídajícím hráčům, kteří se na hřišti ani pořádně nezahřáli a skórovali," poukazoval na svou zlatou ruku při střídání Lutzbauer. Díky vítězství se tak Božičany udržely v těsném závěsu za první příčkou. „Výhra byla zcela zasloužená, navíc byla jubilejní desátou v soutěži," podotkl Lutzbauer.

Hodně cennou výhru brala na svém pažitu dalovická Čechie, která hostila horaly z Jáchymova. „Jáchymov byl na jaře zatím nejsilnějším celkem, s nímž jsme změřili síly, velice kvalitní a vyrovnané mužstvo, které nám nedalo metr prostoru zadarmo. Přestože jsme měli po většinu zápasu územní převahu, do šancí jsme se dostávali těžko. Jáchymovská obrana byla pevná, díky šikovnosti útočících hráčů jsme nemohli ani na okamžik polevit v soustředěnosti. Myslím, že zvítězil šťastnější a o fous lepší tým," chválil soupeře dalovický lodivod Petr Richtář.

Třetí výhru v řadě za sebou urvala Kyselka, která tentokrát pokořila na radošovském hřišti rezervu Staré Role. V prvním poločase si tým z Poohří vytvořil jednobrankový náskok, když se po individuální akci prosadil Dominik Homolka, který nasadil při své gólové trefě jesličky starorolskému gólmanovi. Po změně stran vlétl na hřiště v kyseleckém dresu Petr Čada a Staroroláci se měli co otáčet. Právě nezištné příhry z kopaček Čady dovedly jeho spoluhráče Vladimíra Beneše k hattricku.

„První poločas byl z naší strany vlažný, to ve druhém už to bylo o něčem jiném. Začali jsme více běhat, a navíc jsme zlepšili finální přihrávku, čímž přišly na program i důležité góly. Zbytek zápasu už se nesl v exhibičním duchu," pochvaloval si autor hattricku a dalších dvou gólových přihrávek v dresu Kyselky Vladimír Beneš.

Tři body brala na žalmanovském stadionu Stružná, ta se střetla s Bečovem, který dvakrát dotahoval, ale potřetí už se mu to nepovedlo. K tomu můžeme připočíst půlhodinu, ve které Stružná hrála po vyloučení pouze o deseti hráčích. Navíc se opět přesvědčila, jak je důležité míti v týmu Petra Janáčka, který sice naskočil až do druhého poločasu, ale nakonec to byl on, kdo rozhodl o tříbodovém zisku svého týmu.

„První půlka byla z obou stran vyrovnaná. Druhý poločas jsme hráli přes půl hodiny o deseti, když jsme museli oželet služby vyloučeného Tomáše Brančíka. I přesto jsme šli v 71. minutě do vedení, ale Bečov stačil za dvě minutky opět vyrovnat. Tři minutky před koncem zápasu přišel zlomový moment, který měl na svědomí Péťa Janáček. Ten vyškolil čtyři hráče v Bečově v jeho pokutovém území a svou akci proměnil v rozhodující gól, pro nás to byla zasloužená výhra," ohlédl se za vítězným utkáním struženský trenér Jan Dotzauer.

Pro nejlepšího kanonýra soutěže Janáčka to už byla jubilejní pětadvacátá trefa v soutěži. „Prvních patnáct minut hrál Bečov, poté jsme převzali otěže utkání my. Škoda jen zbytečného vyloučení Tomáše Brančíka, který místo stínování hráče soupeře do něj zajel a po druhé žluté musel pod sprchy. Takže jsme hráli půl hodiny v oslabení, i přesto jsme byli lepší. Navíc v závěru jsme parádně sehráli signál se Serchiem a bylo vymalováno," bilancoval duel po vítězné trefě šutér Janáček.

Sypat popel na hlavu si mohli hráči kolovského Ajaxu, kteří byli v derby na půdě březovské Jiskry jen krůček od bodového zisku. Po mizérii v závěru duelu totiž přišli i o ten a nakonec si připsali na účet prohru. Pro Březováky to byla nejen premiérová jarní výhra, ale také premiérové jarní body.

„V úvodu jsme si vytvořili tlak, i přesto však z brejku inkasovali. Po změně stran jsme přidali na obrátkách a s tím přišly i góly. Zlom v utkání pak nastal po vyrovnaném stavu od 85. minuty, kdy Kolová prostřídala obranné řady a my během šesti minut dokázali vstřelit hodně důležité tři branky," liboval si nad premiérovým jarním tříbodovým ziskem trenér Březové Tomáš Beran.

A nebylo divu. „Kolová dojela na neproměňování šancí, kdyby šance dala, zápas by určitě dopadl jinak. V našem dresu se navíc blýskl dobrým výkonem navrátilec Štěpán Švachula. Hodně dobře pak vše zvládla trojice arbitrů," vysekl netradičně poklonu rozhodcovskému trojlístku Beran.

Další prohru, která byla v pořadí již šestnáctá, si připsala na účet Útvina, která tentokrát prohrála tříbrankovým rozdílem na hřišti Děpoltovic. „Vsadili jsme na zkušené hráče, ale právě jim se nic nedařilo. Hrálo se na hrozném terénu, proto jsme si řekli, že budeme hrát jednoduchý fotbal, to se však nestalo. Až po změně stran, kdy jsme prostřídali a na hřiště přišli vesměs mladíci, jsme vyrovnali síly na hřišti. S tím přišly i šance, ale právě v koncovce nám chybělo více zkušeností," zlobil se po další prohře předseda Útviny Vít Červenka. Na tři body pak dosáhla Pila, která nastřílela Verušičkám pět branek. 

Výsledky, 18. kolo:
Březová – Kolová 5:2 (0:1). Branky: Mudra Zdeněk 2, Zemianek Martin, Ploc Michal, Verebely Daniel – Gábner Jakub, Rosenberg Jakub. Rozhodčí: Grůza David – Kostolecký Karel, Bláha Karel. ŽK: 1:3.

Dalovice – Jáchymov 2:1 (0:0). Branky: Stolín Tomáš, Bubla Milan – Křížek Martin. ŽK: 2:3.

Božičany – Chyše B 6:0 (3:0). Branky: Petr Marcel 2, Rubáš Jiří, Kabele Martin, Al Haboubi Marek, Boguský Michal. Rozhodčí: Grůza David – Bláha Karel, Kostolecký Karel. ŽK: 0:1.

Stružná – Bečov 3:2 (1:1). Branky: Janáček Petr, Zbojan Lukáš, Synek Martin – Borek Tomáš, Knushi Sylë. Rozhodčí: Šeda Pavel. ŽK: 4:4. ČK: 1:0.

Kyselka – Stará Role B 5:0 (1:0). Branky: Beneš Vladimír 3, Homolka Dominik, Vandák František. Rozhodčí: Zázvorka Jiří. ŽK: 0:1.

Verušičky – Pila 2:5 (1:2). Branky: Eberl David, Hebert Petr – Verzich Tomáš 2, Plic Jakub, Šimůnek Vlastimil, Bošiak Adrian. Rozhodčí: Polívka Miloslav. ŽK: 1:3.

Děpoltovice – Útvina 3:0 (2:0). Branky: Skoupý Milan, Bičaník Pavel, Čech Ondřej. Rozhodčí: Vaněček Petr. ŽK: 1:2.

Tabulka po 18. kole.