Olympie Březová pod jeho koučováním v šestadvaceti zápasech dokázala urvat devatenáct výher, tři remízy a čtyři prohry, za co vyinkasovala dvaašedesát bodů. Navíc Březováci ovládli tabulku jak doma, tak i venku.

V domácím prostředí Březová odehrála třináct zápasů, ve kterých jedenáctkrát dosáhla před svými fanoušky na výhru, jednou se o body podělila a jednou pak odešla poražena. V tabulce venku ve stejné porci zápasů brala Březová osm výher, tři remízy a tři prohry. K tomu pak můžeme připočíst nejvíce nastřílených branek, a to 104, a také nejméně inkasovaných, a to 34.

Do jarní části soutěže se tučně zapsala i odepisovaná Stará Role, která nasbírala v první části soutěže pouhé čtyři body a v jarní části řádně zabojovala. Sice to na záchranu nestačilo, ale přesto opustili Staroroláci krajskou elitu se vztyčenou hlavou. Svěřenci hrajícího trenéra Jana Stýbla potrápili během jarní části nejednoho soupeře a své konto nakonec zaokrouhlili na dvacet bodů.

Pokud by šestnáct bodů měli i po podzimní části, mohli v klidu slavit setrvání v soutěži, ale to je jen kdyby, i přesto si Stará Role za svou bojovnost určitě zaslouží uznání. Černým koněm jarní části soutěže byla bezesporu exdivizní Toužim, která během přestávky řádně stmelila nejen ostřílené harcovníky, ale také dravé mládí.
Z této kombinace pak Toužimáci ve druhé polovině krajského přeboru řádně profitovali, když dosáhli nejen na deset výher v řadě za sebou, za což brali třiatřicet bodů, ale také docílili hranice sta nastřílených branek. Jako bonus pak Toužim brala titul vicemistra soutěže, který korunovala v závěrečném utkání sezony, kdy přichystala Březové jedinou domácí porážku, když ji pokořila 5:1.

Naopak pořádný sešup zaznamenalo v jarní části Královské Poříčí, které drželo po podzimu třetí příčku. Nakonec z toho bylo po jarní mizérii desáté místo, které poslalo Královské Poříčí do baráže o udržení v soutěži.

Baráž pak zvládlo Poříčí ve velkém stylu, když dvakrát pokořilo Vintířov, a i v příštím ročníku bude bojovat o mistrovské body v krajském přeboru.
Tučným negativním písmem se zapsal do historie soutěže Spartak Horní Slavkov, ten během jarní části musel skousnout pořádnou nálož v podobě třinácti branek, což bylo nejvíce v celém soutěžním ročníku. Gólový kolotoč museli hráči Horního Slavkova skousnout v rámci sokolovského derby na půdě březovské Olympie.

Navíc Horní Slavkov přebor opustil a v příštím ročníku bude čeřit vody krajské I. B třídy. Se soutěží se rozloučili i ve Františkových Lázních, když tamní FC obsadil předposlední příčku, čímž přišel o lázeňské derby s týmem Mariánských Lázní, který sestoupil po roční anabázi v divizi zpět do krajského přeboru.

Bez červené karty se obešli v uplynulém ročníku krajského přeboru hráči nejdeckého FK, kteří jako jediní neokusili hořkost předčasného odchodu pod sprchy. Tím rozhodli o tom, že byli v tomto ohledu nejslušnějším týmem soutěže za uplynulý ročník.

Naopak nejvíce červených karet zhlédli během soutěže fotbalisté kynšperského Slavoje, celkem jich posbírali devět. Nejlepší střeleckou muškou se prezentoval toužimský kanonýr Lukáš Kliment, který zatížil konta soupeřů devětadvaceti góly, když nechal za sebou na druhém místě s 28 góly Tomáše Bereczkého z Březové a Radima Prokopce z chebského FC, který skóroval šestadvacetkrát.

Jediným týmem, který se v tabulce návštěvnosti dostal přes čtyřtisícovou hranici, byl v pozici nováčka kynšperský Slavoj, na který bylo zvědavo během šestadvaceti kol na poměry krajského přeboru úctyhodných 4270 diváků. A na další velké návštěvy se mohou v Kynšperku těšit i příští sezonu i přesto, že tým sestoupil, ale po odmítnutí registraček krajského přeboru Aší Kynšperk využil postupu mimo pořadí, a tak i příští rok bude bojovat o mistrovské body v nejvyšší krajské fotbalové soutěži.

Nejvíce fanoušků se pak během jarní části sešlo v Novém Sedle, kde se tamnímu Baníku postavil do cesty chebský FC, který nakonec za dohledu 300 fanoušků a také tamních Kladivářů musel skousnout prohru 1:4. To nejhorší nakonec.

Nepochopitelný počin přinesl závěr soutěže, ve kterém ostrovský FK jen těžko vydýchával odebrání dvaceti bodů, a to jen kvůli tomu, že opomněl při placení členství FAČR svému hráči dopsat do ID kódu jednu nulu, ale i přesto částka byla uhrazena. Hráč tak podle stanov FAČR neměl oprávnění zasáhnout do mistrovských utkání, což určitě vede k zamyšlení, a to z pohledu amatérských soutěží, kde je fotbal především srdeční záležitostí.
A to nebylo z kategorie postihu vše, když opomenutá nula přišla Ostrov na patnáct tisíc korun. Nakonec skončil Ostrov na čtvrtém místě, když bronz brali svěřenci novosedelského stratéga Stanislava Suchého.

Příští ročník krajského přeboru okoření svou účastí sestoupivší týmy z divize, a to Hvězda Cheb a Mariánské Lázně, dále k tomu můžeme připočíst postoupivší Spartak Chodov, což by mohlo řádně zkvalitnit následný ročník přeboru.