„Je to historický úspěch lomnické kopané. Z mé strany vládne maximální spokojenost. Na malý vesnický klub bez jakýchkoliv předsezonních posil je to fantastický výsledek," pokyvuje spokojeně trenér Ladislav Litvák. Hlavní podíl na úspěšném vystoupení přisuzuje svým svěřencům. „Samozřejmě se během sezony vyskytly nějaké obtíže, ale celkově hodnotím celý ročník jako vynikající. Za to patří poděkování zejména všem hráčům v čele s kapitánem týmu Standou Haufem, " zdůraznil.

K přípravě na novou sezonu Lomničtí využívali výhradně domácích podmínek. „Odehráli jsme rovněž čtyři přípravná utkání, snažili jsme se hlavně doplnit fyzickou kondici," upřesňuje Litvák. Po fotbalové stránce chce navázat na uplynulý ročník, a to hlavně jeho druhou část. „Mým přáním je pokračovat v herním projevu, se kterým jsme prošli celé jaro, kdy se nám dařilo jak herně, tak i střelecky," prozradil lomnický trenér.

Klub z Lomnice to nebude mít opět jednoduché, sezonu stráví v habartovském azylu, přesto Ladislav Litvák klade důraz na hodnoty, které se již ve fotbale moc nenosí. „Vzhledem k tomu, že budeme prakticky celý ročník hrát z důvodu výstavby nových kabin mimo domácí hřiště, tak si vysoké cíle neklademe. Stejně jako loni bych hlavně chtěl, aby si kluci zahráli solidní fotbal a měli ze sebe radost. Na umístění vůbec nezáleží," má jasno.

Nepříjemností jsou přesuny v kádru, respektive odchody hráčů. Z věkových důvodů skončili Martin Ponc a Petr Lorenz, ze zdravotních potom přerušil kariéru Roman Bureš. „Za penězi do Německa odešel Tomáš Novák a ze stejného důvodu do Nového Sedla Zbyněk Joza," doplnil Ladislav Litvák, který zatím přivítal jediného nováčka, Jakuba Švába z Baníku Svatava.

TJ OSS LOMNICE

Brankáři: František Habr (85), Jan Marka (94).
Obránci: Stanislav Hauf (77), Josef Janovský (90), Jaroslav Šlais (89), Jan Veselý (88), Michal Štěpanovský (93). Záložníci: Marek Pitner (88), Jan Oršula (87), Jakub Šváb (95). Josef Schimmer (94), Tomáš Zindl (91). Útočníci: Petr Malinkovič (89), Michal Ohibský (91), Martin Veselý (91).
Přišli: Jakub Šváb (Baník Svatava). Odešli: Martin Ponc, Petr Lorenz (ukončení kariéry), Roman Bureš (přerušení kariéry), Tomáš Novák (Německo), Zbyněk Joza (Nové Sedlo).
Trenér: Ladislav Litvák. Asistent: David Mauler. Vedoucí mužstva: Jindřich Čaban. Předseda oddílu kopané: Jaroslav Šlais. Předseda TJ Lomnice: Ludvík Maňák.