Hned v úvodním kole totiž bude na programu šlágr, o který se postarají ostrovský FK, tedy vedoucí tým tabulky, a třetí Nové Sedlo. „Měli bychom být až na zraněného Novotného v plné síle, takže chceme vstoupit do jarní části vítězstvím, pokud se chceme udržet na první příčce," podotkl na úvod ostrovský kouč Ivan Filip.

Kvalitní bitvy jsou však nachystány i na dalších stadionech. Citice odstartují jaro na umělce FC Cheb a Lomnice vyzve v rámci sokolovského derby Horní Slavkov. Stará Role rozjede záchrannou misi na drahovické umělce v souboji s Kynšperkem.„To asi bude jednoznačná záležitost týmu z Kynšperka. Již na podzim předváděl kvalitní výkony," připomněl Filip.

Domácí premiéra čeká Františkovy Lázně, které se utkají s Královským Poříčím. Karlovarská Lokomotiva bude mít na rozjezd hodně silného protivníka, a to druhou Březovou. 

„Lokomotiva odehraje duel na ostrovské umělce, která je menší než hřiště na Růžovém Vrchu, což je z taktického hlediska správné, ale Březová určitě splní roli favorita na sto procent," míní ostrovský trenér. Úvodní kolo pak zakončí velmi zajímavý souboj, a to Toužimi a Nejdku.

„Já si myslím, že Nejdek si připíše v tomto kole na své konto překvapení v podobě dvoubodového zisku. Nejdříve uhraje nerozhodný výsledek, a k tomu přidá druhý bod po penaltovém rozstřelu," dodal Filip.

Krajský přebor, 14. kolo: FC Cheb – Citice (PÁ, 18.00, UMT), Lokomotiva K. Vary – Březová (sobota, 10.15, UMT Ostrov), Stará Role – Kynšperk (sobota, 13.00, UMT Drahovice), Ostrov – Nové Sedlo (sobota, 15.00), Lomnice – Horní Slavkov (sobota, 15.00), Fr. Lázně – Kr. Poříčí (sobota, 15.00, UMT), Toužim – Nejdek (neděle, 15.00).