Na některých stadionech tak zavládly po skončení utkání oslavy, na zbylých bylo na pořadu zklamání. A není divu. Po několika letech totiž dostihlo krajský přebor zeštíhlování, a to z šestnácti na čtrnáct účastníků. Krajskou smetánku tedy opustilo hned trio týmů – Aš, Vintířov, Chyše. A to mohly týmy děkovat chebské Hvězdě, že kývla na divizní registračky, jinak by padly do sestupové propasti i Žlutice, které si tak, v uvozovkách, zahrají pouze baráž o udržení v soutěži, ve které poměří svůj um s nejdeckým FK.

Fotbalové karty tak byly před posledním kolem soutěže rozdány. Postupové oslavy byly k vidění ve Františkových Lázních, kde se představila chebská Hvězda, která se tak po delší odmlce vrací na republikovou fotbalovou scénu.
Nic na tom nezkazilo, že hráči Hvězdy uhráli v souboji se svými kamarády z Frantovek pouze bod za nerozhodný výsledek. Druhým místem se rozloučili s tímto ročníkem přeboru hráči Mariánských Lázní, kteří vypráskali v rámci chebského derby sestupující Aš.

Nevedlo se ani Vintířovu, který neuspěl v sokolovském derby na hřišti Citic, kde musel skousnout v přestřelce šest kousků. Nové Sedlo se loučilo se svými fanoušky vítězstvím nad Starou Rolí a Chodov doma překvapivě podlehl dvoubrankovým rozdílem chebskému FC. Další překvapení se na závěr zrodilo v Královském Poříčí, kde v derby uspěl Horní Slavkov. Na šestigólové vlně se nesl i zápas Lomnice, která nenechala na Žluticích nit suchou a po zásluze jim nasázela půl tuctu branek.   

Podstatně hůře dopadli hráči ostrovského FK, kteří po nabité závěrečné zamířili na půdu  chyšského Sokola, který jim nastřílel osm branek, i přesto Ostrováci nemuseli nijak smutnit, jelikož ani tato porážka jim nevzala konečný bronzový stupínek.  V dresu Chyše se pak blýskl pěti góly ostrostřelec Václav Pavelka.

Dohrávky:
Ostrov – Nové Sedlo 2:2 (0:1). Branky: Tomáň Filip, Hemzáček Roman – Škarda Filip 2.
Chyše – H. Slavkov 5:3 (2:2). Branky: Bouška Miroslav 3, Dorňák Miroslav, Kadlec Jan – Drobný Jiří, Drobný Petr, Čada Pavel.
Výsledky, 30. kolo:
Lomnice – Žlutice 6:1 (3:1). Branky: Lorenz Petr 2, Joza Zbyněk, Malinkovič Petr, Janovský Josef, Štěpanovský Michal – Hejkal Miroslav.
Aš – Mar. Lázně 1:6 (1:2). Branky: Čerňanský Miroslav – Labai Francisc 2, Drahorád Michal 2, Bílek Jan 2.
Chodov – FC Cheb 0:2 (0:0). Branky: Koloc Petr, Svoboda Daniel.
Fr. Lázně – Hvězda Cheb 1:1 (0:0). Branky: Lávička Luboš – Tuhela Michal.
Citice – Vintířov 6:4 (4:1). Branky: Peřina David 2, Moule Miroslav, Pinta Radek, Stöckner Radek, Kessl Michal – Nerad Jan, Gössl Patrik, Belbl Petr, Gašpar Libor. 
Chyše – Ostrov 8:0 (4:0). Branky: Pavelka Václav 5, Hanzlíček Jiří, Bouška Miroslav, Dorňák Miroslav
Další výsledky:  Nové Sedlo – Stará Role 3:2 (1:1), Kr. Poříčí – H. Slavkov 1:3 (1:2).