Jedna z nich bude k vidění na půdě Lomnice, tedy týmu, který během podzimní části zaznamenal velký progres a prokázal, že i s ním se musí v letošním ročníku počítat. Tomu se postaví do cesty lídr tabulky, březovská Olympie, a tak bude v sokolovském derby o motivaci postaráno. Ví to i kapitán Lomničáků Jaroslav Šlais. „Oba týmy se velmi dobře znají. Podle našich informací by měl Březové chybět zraněný Bereczký, ale na druhou stranu našla náhradu v exligovém Davidu Vaněčkovi. Už jen toto jméno bude táhnout na tento duel,“ míní Jaroslav Šlais. Lomnice se tak pod taktovkou trenéra Petra Zindla na svém hřišti pořádně zapotí. „My se na zápas připravujeme klasickým způsobem a věřím v naše mužstvo, navíc v domácím prostředí, kde jsme již skolili nejednoho soupeře z prvních míst tabulky,“ vzkazuje na dálku do Březové Šlais. Duel mezi Lomnicí a Březovou bude tahákem zahajovacího kola jarní části. Bez debat.

„Podle ostatních duelů si dovolím říct, že náš zápas bude asi nejvíc táhnout oko diváka, a věřím, že potěšíme především naše fanoušky. Chceme vykročit správnou nohou a jsem si jist, že i Březová zná naši kvalitu a nepřijede s jistotou výhry, takže se rozhodne na hřišti,“ dobře ví lomnický kapitán.

Fotbalově žhavo bude i v Královském Poříčí, tam se představí Chodov, a navíc půjde o souboj tabulkových sousedů. V cestě za záchranou v soutěži může udělat první důležitý krok karlovarská Lokomotiva, která se utká na Růžovém Vrchu s chebskou Hvězdou, která však během přestávky vyměnila trenéra a značně posílila svůj kádr.

Napilno bude mít Rotava, která taktéž v derby, a to skolovském, bude hostit Nové Sedlo. Cenné body budou v sázce v Chebu, kde se tamnímu FC postaví do cesty Toužim. „Překvapení v tomto kole si myslím, že bude v Poříčí, které přivítá Chodov. Ale jak říkám, u nás bude velký zápas, i když to bude boj, a věřím v moje mužstvo a překvapení se odehraje u nás,“ dodal závěrem Šlais.

Krajský přebor, 14. kolo: FC Cheb – Toužim (PÁ, 18.00, UMT), Rotava – Nové Sedlo (SO, 10.30, UMT), Lomnice – Ol. Březová (SO, 15.00), Královské Poříčí – Chodov (SO, 15.00), Loko Karlovy Vary – Hvězda Cheb (NE, 15.00), Chyše – Citice (NE, 15.00).