Ve stejný den, ale odpoledne nastoupí hráči FK Ostrov v plzeňské části Doubravka (16:30). Kolo pak uzavřou v neděli dopoledne karlovarští Buldoci v pražských Kobylisích, kde má domovský stánek Admira (10:15).

Viktoria se pokusí v Praze – Vokovicích urvat nějaké body. „Ano, chceme vyhrát. To chce asi každý, ale na druhou stranu je nám jasné, že nás čeká velice těžké utkání. Nicméně, proč by se nám nemohlo povést soupeře překvapit?“ říká před zápasem mariánskolázeňský trenér Stanislav Purkart.

Určitý mustr si Viktoria mohla vzít od karlovarských Buldoků, kteří vyhráli ve Vokovicích 4:1. „Ano, viděl jsme tohle utkání a našel jsem tam několik věcí, které jsou pro nás zajímavé. Ale každé utkání je jiné a Aritma si bude hrát jinak s námi než proti Buldokům,“ dodává Purkart s tím, že jeho svěřenci nastoupí v ideální sestavě, jelikož je kádr kompletní.

Další náročnou šichtu v cestě za záchranou divizní příslušnosti před sebou mají hráči ostrovského FK. O víkendu se totiž vydají směr Doubravka, kde se střetnou od 16.30 hodin s tamním Sencem. Doubravka v posledním měření sil pokořila povinně poslední Sušici 6:0, takže hráče z Krušných hor opět nečeká nic jednoduchého. „Samozřejmě k utkání jedeme s odhodláním získat nějaké body. Nálada v týmu je stále dobrá, takže nepropadáme panice,“ poukazoval ostrovský trenér Ivan Filip.

S cílem překvapit. Tak s tím se vydají Ostrováci do Doubravky. A není divu. Senco totiž v domácím prostředí není tak silné, jako tomu je na hřištích soupeřů. Tudy by tak mohla vést cesta k cenným bodům. „Hráči jsou nažhaveni a věřím, že bychom mohli dosáhnout na body. Pro nás je to hodně důležité, abychom tak udrželi kontakt s týmy před námi, aby bylo o co hrát,“ je si vědom Filip. Ten opět bude postrádat Tůmu a Diviše. „Do tréninkového procesu se již zapojil Matoušek, takže jinak bude k dispozici kompletní kádr. Jelikož jsme s Jankovem prohráli, tak i v základní sestavě s Doubravkou přijdou na pořad jedna dvě změny, snad je přetavíme v bodový zisk,“ přeje si ostrovský trenér.

Problémy se sestavou má trenér Buldoků Karel Tichota. „Mimo hru je Plechatý, který je po operaci slepého střeva. Chybět nám bude i Aleš Ivasko,“ říká kouč na úvod.

I tak mají Buldoci jasný cíl. „Chceme zůstat v kontaktu s Čížovou, takže se pokusíme na hřišti Admiry vyhrát. Na druhou stranu je nám ale jasné, že hrajeme se soupeřem, který má stejně jako my postupové ambice,“ varuje Tichota před sílou celku z Kobylis.

Ten svoji hru staví především na střelci Nádeníčkovi. „Je to jejich nejlepší hráč, který dal třináct branek, a my ho prostě musíme uhlídat,“ dodal Tichota
(jč, sei)