Po třech prohrách v řadě Chodov prolomil smolnou sérii v domácím prostředí, ve kterém hostil jednoho z aspirantů na postup do České fotbalové ligy Český Brod.

Ten se však na chodovském pažitu se zlou potázal. Chodováci soupeře předčili v bojovnosti a nasazení. Navíc díky střelecké potenci dlouhána Tomáše Správky mohli oslavit premiérové dvoubrankové vítězství.

„My jsme šli do utkání s cílem hrát naši hru, dále jsme pak chtěli hrát opatrně v obranné fázi, a poté využít brejkových situací,“ odtajnil předzápasovou taktiku chodovský kouč Jiří Schveiner.

Taktika se chodovským fotbalistům vydařila. V prvním pokusu ještě chodovský Chlup na brankáře hostů nevyzrál, ale vše napravil o několik minutek později po skvostném vysunutí Kaňoka za obranu Brodu kapitán Spartaku Chodov Tomáš Správka. „Po úvodní brance jsme se uklidnili, což bylo pro nás hodně důležité,“ vysvětloval Schveiner.

I ve druhém poločase byl lepším týmem Chodov, který svou aktivitu proměnil ve druhý gól, který si připsal na své konto střelecky disponovaný Správka. „Do druhého poločasu jsme šli s tím, že chceme hrát v klidu zezadu a využít brejkové situace. To se nám povedlo. Hráči ukázali, že pokud dají do utkání bojovnost a nasazení, že fotbal hrát umějí,“ lebedil si chodovský trenér.

Chodov si tak na své konto připsal hodně důležité vítězství. Navíc tým Českého Brodu zbrzdili v jízdě za postupem do České fotbalové ligy.

„Kluci utkání odmakali, soupeře k ničemu nepustili a vítězství je určitě zasloužené. Za to jim patří velká pochvala. Doufáme, že jsme vítězstvím potěšili i naše věrné fanoušky, kterým jsme po třech prohrách hodně fotbalově dlužili,“ míní Schveiner.