Jedenadvacáté kolo okresní III. fotbalové třídy bylo opět velmi zajímavé. Horalé z Abertam přišli díky přímluvě pomezního rozhodčího o vítězství na půdě Stanovic a Sadov překvapivě padl na půdě Verušiček. Naopak Merklín si doma opět s chutí zastřílel. Tentokrát to odnesla osmi góly dalovická rezerva.

Na střelecké vlně se pak vezly i Děpoltovice, které doma povinně nastřílely šestku posledním Olšovým Vratům. Potůčky si odvezly cenné vítězství z půdy chyšského céčka a Údrč na domácí půdě padla v duelu s nováčkem soutěže Počerny. Tři vítězné body pak vybojovali na svém stadionu horalé z Nových Hamrů, když nasázeli čtyři branky pilské rezervě.

Výsledkový servis

Stanovice – Abertamy 1:1 (1:0)
V prvním poločase zajistil domácímu výběru překvapivé vedení přesnou ranou Václav Klauz. Po změně stran srovnal ukazatel skóre abertamský šutér Miroslav Jonáš. Po změně stran se pak střídaly oba týmy v zahazování šancí. Až na jednu. To když zbývaly do konce utkání dvě minutky a hosté měli v emotivním závěru výhodu autového vhazování. Po rychlém brejku sice Abertamáci skórovali a sudí duelu pan Körmöczi branku uznal. Ale pak na hřišti začal dohadovací maraton.
Pomezní sudí, který patřil do tábora Stanovic, se vehementně dožadoval neuznání gólu. To se mu nakonec povedlo. A důvod? Údajně při rozehrání autového vhazování byly na hrací ploše dva míče, což pravidla kopané nepřipouštějí. Ale jaksi taksi pomezní zapomněl na to, že ten druhý míč vhodil během rozehrání na hřiště on. Rukavičkáři pak opouštěli hrací plochu po závěrečném hvizdu hlavního arbitra rozhořčeni. Oprávněně. Jejich branka měla být vzhledem k chování některých aktérů duelu, kteří určitě mohou zapomenout na cenu fair play, uznána.
ŽK: 1:4.

Merklín – Dalovice B 8:2 (5:0)
Lídr tabulky z Merklína se na domácím hřišti vrátil na vítěznou vlnu. Tentokrát smáznul osmi góly dalovickou rezervu, když třikrát se trefil do branky hostů Milan Sýkora a dvakrát Jaroslav Vochozka. Další góly Merklíňáků pak obstarali Robert Willander, Pavel Matoušek a Josef Filip. Za hosty kosmeticky učesal ukazatel skóre do konečné podoby Petr Schimon. Navíc si domácí vstřelili jednu branku sami. Vysokou výhru horalů z Merklína sledovalo jedenadvacet spokojených diváků, před kterými odpískal duel bez karet obou barev sudí Šeda.

Údrč – Počerny 0:4 (0:1)
Nováčkovi z Počeren napomohli ke třem vítězným bodůmzejména Pavlové, když se postarali hned o tři zářezy, a to ve složení Pavel Hoza, Pavel Rubický a Pavel Sluka. O čtvrtý úspěch hostů se pak zasloužil Werner Wojnar. Před třiceti fandy zelených pažitů řídil duel arbitr Košina.
ŽK: 5:1. ČK: 1:0.

Děpoltovice – Olšová Vrata 6:0 (3:0)
Domácí poslal do vedení přesnou ranou v první půli Petr Švec. Druhou trefu domácího výběru pak zařídil Tomáš Dulík a poločasový stav poté stanovil Jan Šiler. Po změně stran si pak Šiler připsal na své konto druhou branku v duelu. Na stejné vlně se poté vezli i jeho spoluhráči Dulík a Švec. Před padesáti diváky rozhodoval utkání bez karet rozhodčí Botoš.

Chyše C – Potůčky 1:5 (0:1)
Hostům z hor vystřílel zaslouženou výhru, a tím i tři body hattrickem Petr Kraus, který si tak v soutěži na své konto připsal již 31. úspěšnou trefu. O zbylé dvě branky se pak podělili David Nádler a exvojkovický forvard v dresu Potůčků David Šimek. Za domácí poté obstaral čestný úspěch Karel Mynařík. Před třiceti fanoušky odpískal zápas sudí Kaucký.
ŽK: 1:3.

Verušičky – Sadov 3:1 (0:0)
Po bezbrankovém prvním poločase vystřílel domácím tři body dvěma góly Štefan Brančík. O třetí branku Verušiček se pak zasloužil Tomáš Pavlíček. Za hosty korigoval ukazatel skóre Petr Krejsa. Před padesátkou diváků odřídil utkání rozhodčí Kvasnička.
ŽK: 1:3. ČK: 0:1.

Nové Hamry – Pila B 4:1 (2:1)
To, co novohamerský šutér Michal Rudolský zapomněl ve středeční dohrávce proti Merklínu, si vynahradil proti pilské rezervě. Byly to branky, a soupeři z Pily nasázel hned dvě. O zbylé dvě branky horalů se pak zasloužili dva Jirkové, a to Pazdera a Křížek. Za hosty pak kontroloval jedinou úspěšnou trefou Tomáš Ďuroška. Třiatřicet fandů sledovalo výhru domácí jedenáctky. Duel odřídil arbitr Šeda.
ŽK: 1:0. ČK: 1:0.