V sobotu 30. srpna od 10.15 změří karlovarští Buldoci svůj fotbalový um v ex-druholigové Krči. „Některé poznatky o soupeři máme. Víme, že z loňského druholigového kádru zůstalo v týmu osm hráčů, což vypovídá o síle Krče,“ myslí si asistent trenéra karlovarského mužstva Jiří Schveiner.

Buldoci však patří k lepším týmům ČFL. Ve třech odehraných duelech vybojovali sedm bodů.

„Na to, jaký jsme měli v úvodních kolech těžký los, tak jsme spokojeni.Navíc získané body jsou psychickou vzpruhou už jen pro samotné hráče,“ dobře ví Schveiner. Jeho tým ukázal svou sílu již v prvním kole ČFL. V duelu s nováčkem Královým Dvorem hráli od 13. minuty o deseti v poli, a přesto vyhráli. V Sezimově Ústí pak otočili dvěma góly vývoj zápasu ve svůj prospěch, když zvítězili 2:1. V utkání s rezervou Plzně pak vybojovali hodně cenný bod.

„Vyšel nám vstup do soutěže. Vhodně jsme během přestávky doplnili kádr, ve kterém je cítit síla. Už jen v kabině jde vidět, že si kluci věří, a to je pro nás hodně důležité,“ liboval si asistent.

Ale zpátky k sobotnímu duelu.

„Každé utkání začíná za stavu 0:0, navíc každé utkání chceme vyhrát a bodovat chceme i v Krči,“ varuje soupeře Jiří Schveiner a pokračuje: „K dispozici by měl být již Petr Janáček, který si odpykal karetní trest. Menší zdravotní problémy má Honza Velkoborský, ale ten by měl být v sobotním utkání k dispozici.“