Všechny branky padly ve druhém poločase. První část hry byla vyrovnaná, obrany dominovaly nad útokem a ani jednomu z družstev se nepodařilo vstřelit branku.

V úvodu druhého poločasu byly nebezpečnější hráčky Karlových Varů, které nejdříve nastřelily tyč plzeňské branky a v 56. minutě šly dokonce do vedení. Po rozehraném přímém kopu vypálila explzeňanka Majíčková a střelou ke vzdálenější tyči překonala brankářku Krýslovou.

Jenže ani ne za minutu bylo vyrovnáno. Obraně Karlových Varů utekla Markelová a překonala gólmanku Karlových Varů.

Markelová, která nastoupila na umělý trávník v Luční ulici až po přestávce, dokonale rozhýbala hru Plzně a z její přihrávky vstřelila vedoucí gól Viktorie kapitánka týmu Marková. Výhru Viktorie zpečetila brankou pět minut před koncem Malinová po centru Markové.

„Z naší strany byl lepší druhý poločas, kdy to na sebe vzala v ofenzivě střídající Markelová, která svým pohybem a důrazem platila na obranu soupeře. V zápase dostaly příležitost všechny hráčky A týmu, byla to pro nás kvalitní příprava,“ pochvaloval si po utkání trenér Viktorie Josef Dobrý.

V brance Viktorie se po delší době objevila Ivana Odlasová, která na podzim hostovala v pražské Spartě. „Prodloužení hostování ve Spartě zatím není dojednané, a tak jsme využili jejích služeb, protože naše další brankářka Veronika Ranglová je zraněná. Se Spartou se nejspíš domluvíme na prodlouženém hostování Odlasové, ale přivítali bychom, kdyby za nás startovala ještě ve dvou březnových pohárových zápasech s Brnem,“ poznamenal trenér Dobrý.

Spokojen byl i přes porážku kouč Karlových Varů Miloš Slabý. „Pro ligové ženské týmy je obtížné sehnat v přípravném období kvalitního soupeře. Tím ale Plzeň jednoznačně je a pro nás to bylo velmi cenné a užitečné utkání. Se soupeřem jsme dlouho drželi krok, některá naše děvčata nastupovala po nemoci s velkým sebezapřením, o to více si jejich výkonu považuji. Ve druhém poločase se projevila větší zkušenost hráček Plzně,“ uvedl po utkání bývalý ligový obránce Olomouce, Bohemians a Plzně.

FC Viktoria Plzeň 3
FC Buldoci Karlovy Vary 1

Branky: 57. Markelová, 62. Marková, 85. Malinová – 56. Majíčková. Rozhodčí: Komanec. Poločas: 0:0.

Viktoria Plzeň: Odlasová – Bohmannová (65. Malátová), Černá, Ostrochovská (46. Valečková), Fajfrlíková (65. Malátová) – Malinová (46. Žaludová), Vachlová (65. Ostrochovská), Malátová (46. Vajcová), Myslíková (46. Jungová) – Šuhajdová (46. Markelová), Marková.
FC Buldoci Karlovy Vary: Hájková (46. Šedivá) – Králová, Čepilová, Brožáková (46. Bartošová), Hricová, Stojkovičová (46. Beranová), Kulovaná, Májičková, Janochová – Kunešová (62. Zajačíková), Bendová.