I když fotbalisté Habartova byli ve dvou mistrovských utkáních hodně blízko, nakonec se jim vždy ztratily v dáli.

Ve své premiéře, ve které hostili na domácí půdě Ostrov, prohráli v poměru 1:2. „Utkání s Ostrovem jsme odehráli velmi dobře, navíc přišlo hodně diváků. Nakonec se k nám ale fotbalová štěstěna obrátila zády,“ litoval ztracených bodů asistent habartovského trenéra Robert Jirgl.

S nepořízenou se však potýkali habartovští hráči i na půdě Lubence, kde našla svůj fotbalový azyl Chyše. „Museli jsme se vyrovnat s nerovným terénem. V utkání jsme se ujali vedení a poté si vytvořili i další dvě dobré příležitosti, ale neproměnili. Soupeř pak využil naše dvě individuální zaváhání,“ ohlédl se za druhou porážkou Jirgl.

Habartov si tak v úvodu podzimní části vybírá nováčkovskou daň. „Kluci makají, a hlavně chtějí, což je pro nás důležité. Potřebovali bychom však již získat nějaké body,“ dobře ví Jirgl. O to se mohou pokusit habartovští hráči již tento víkend. Na domácí půdě totiž přivítají Union Cheb.

„Musíme makat a jít dál za body. Věřím, že se k nám přikloní fotbalové štěstí a uspějeme,“ přeje si bodový zisk asistent trenéra.