„Neměli jsme výsledky a ani výkony nebyly takové, jaké jsme si představovali,“ litoval sekretář a gólman Květnové Jakub Šípek.

A ví proč. Květnovou totiž zlobila v jarní části zejména slabá koncovka, proto se okresní tabulkou propadla na konečné páté místo. „Měli jsme hodně zraněných a to se také promítlo do jarní části. Vymlouvat se však na to nechceme,“ vysvětloval Šípek. Letní přípravu načali květnovští hráči již koncem července.

„Hráči za sebou mají tři týdny dřiny, během které jsme také odehráli dvě přípravná utkání,“ nechal nakouknout do letního programu Květnové sekretář klubu. Letní přestávku navíc Květnová využila k posílení kádru.

V podzimní části se totiž bude muset obejít bez služeb dlouhodobě zraněného útočníka Karla Pavloviče či záložníka Petra Budiny, který se podrobí operaci kolena. Fit však není ani další útočník Dušan Lux.

„Na hostování jsme získali tři kvalitní hráče. Z Jáchymova přišel Martin Křížek starší, z Ostrova Pavel Kneizl a z Hroznětína Jiří Poliščuk. Od všech si hodně slibujeme, měli by nám totiž v podzimní části hodně pomoci,“ odtajnil Šípek jména nových akvizicí v týmu. Trio nových hráčů by mělo Květnové pomoci prolomit neúspěšnou jarní sérii, ve které se fotbalisté Květnové radovali z vítězství jen sporadicky.

„V první řadě jsme si dali za úkol stabilizovat kádr. Víme, že se nám na jaře vůbec nedařilo jak po výsledkové, tak výkonnostní stránce, a to bychom chtěli v novém ročníku změnit,“ přeje si Šípek. I proto mají cíle v Květnové oproti minulým sezonám velmi skromné. Ty bude chtít naplnit na trenérském postu staronový kouč Jan Micanka.

„Chceme mít především radost ze hry a také z dosažených výsledků. Nemodelujeme si proto žádné velké cíle, ale určitě víme, že se chceme pohybovat v horní polovině okresní tabulky,“ podotkl Šípek.

První krok mohou udělat Květnováci již tuto sobotu 15. srpna. Důvod? V úvodním kole podzimní části okresního přeboru totiž zamíří na půdu Hájku. „Hájek má jeden z nejlepších týmů, který kdy měl. Pavelek, Barth či Konrád patří k tahounům hájeckého týmu, což dokázali i v baráži o udržení, ve které porazili Sadov. Pokud bude hrát Hájek stejně jako v závěru jarní části, tak nás tam nečeká nic lehkého, ale uvidíme, rozhodne se až na hřišti,“ míní Jakub Šípek.