V mini souboji Vilémov – Baník Sokolov B zvítězil prvně jmenovaný, a sokolovský Baník tak společně s dalším sestupujícím Spartakem Chodov budou příští rok brázdit trávníky krajského přeboru. Tím tak opět přišel na program dne sestupový vodopád. Z krajského přeboru totiž sestoupí tři týmy a aby toho nebylo málo, čtvrtý si zahraje baráž o udržení.

Jistými sestupujími týmy tedy jsou Jáchymov, nováček z Habartova a Chyše. Tyto týmy si zahrají příští fotbalovou sezonu v krajské I. A třídě. Ošidnou baráž o udržení v krajském přeboru si tak zahrají fotbalisté Aše.

Poslední kolo se rozehraje v sobotním dopoledni na půdě Hazlova, kam má namířeno Ostrov. Ve 14.00 hodin se pak otevře fotbalová brána v Novém Sedle, kde se představí Chyše. Od 15.00 hodin se pak budou loučit na hřišti na Panorámě hráči Jáchymova, kterým bude soupeřem Královské Poříčí. Od 17.00 hodin pak bude ve Františkových Lázních k vidění lázeňské derby, ve kterém se představí tamní jedenáctky a Mariánské Lázně.

Ve Vintířově bude bojovat o poslední body chebský Union a Lokomotiva zamíří na půdu Aše. Utkání Staré Role a Toužimi, Citic a Habartova byla předehrána.

Program, 30. kolo

Hazlov – Ostrov (sobota, 10.30), Nové Sedlo – Chyše (sobota, 14.00), Jáchymov – Královské Poříčí (sobota, 15.00), Františkovy Lázně – Mariánské Lázně (sobota, 17.00), Vintířov – Union Cheb (sobota, 17.00), Aš – Lokomotiva Karlovy Vary (sobota, 17.00)