„Je pravda, že času jsme měli málo,“ dobře ví sokolovský trenér Stanislav Purkart. Jeho svěřenci si pod jeho vedením vyzkoušeli již dvě tréninkové jednotky. „První trénink jsme zvolili zábavnější, abychom trochu uvolnili atmosféru v mužstvu. V tom druhém už jsme se však zaměřili na taktiku a standardní situace,“ poukazoval Purkart.

A aby ne. Baníkovce zlobí v jarní části druhé ligy hlavně defenziva. „Zaměřili jsme se také na obrannou a útočnou fázi,“ podotkl kouč. To by tak mohl být nový návod na druholigové body. A že je Sokolov potřebuje jako sůl, není žádných pochyb.

Důvod? V sobotu totiž zamíří do Sokolova aktuálně poslední tým druholigové tabulky Fulnek. Ten se v soutěži nebývale trápí a po podzimních odchodech svých klíčových hráčů pomalu nasává sestupový vzduch, který má příchuť České fotbalové ligy.

O něco lépe jsou na tom hráči Baníku, kteří alespoň ve dvou zápasech vybojovali dva body. Vše se tedy rozhodne na hřišti.

„Podle našich informací mužstvo Fulneku velice dobře brání, proto to nebude jednoduché utkání. My se však s tím musíme vyrovnat. Musíme být hlavně trpěliví,“ upozorňuje Purkart.

V utkání mu však budou chybět hned tři karetní hříšníci, Knakal, Šmerda a Čupr. Sokolovské obranné trio si totiž odpykává karetní distanc. „Máme nějaké varianty, ale rozhodneme se až po dnešním tréninku, v jakém složení nastoupíme,“ dodal tajemně sokolovský trenér.

A jaký má Baník Sokolov tedy cíl? „Věříme, že utkání s Fulnekem zvládneme. Chceme, aby fotbalem žil opět celý stadion,“ narážel Purkart na podporu věrných fanoušků, bez kterých se sokolovští fotbalisté v utkání s Fulnekem určitě neobejdou.

Utkání začíná na sokolovském stadionu tradičně v 10.15 hodin a vstup zdarma na tento zápas mají obyvatelé Šindelové a také ti, jejichž příjmení začíná na písmeno P.