Ve třetím domácím utkání podzimní části II. ligy nastoupí fotbalisté Baníku Sokolov v sobotu proti juniorce Sparty Praha. Jméno slavného soupeře i kvalita mladých hráčů Sparty by měly do ochozů přilákat hodně diváků. Navíc se dá očekávat, že hosté na západ Čech přijedou s posilami z A týmu.

„To je možné, u všech těchto týmů juniorky se to dá čekat. Otázkou je, jak k tomu ti hráči z áčka přistoupí. Když přijdou tři a k zápasu se postaví správně, je to pro ten tým posílení. Když naopak k utkání nepřistoupí, jak mají, tak od toho se výkon takových týmů odvíjí a může to být kontraproduktivní,“ přemítá před zápasem trenér Martin Hašek, který před rokem působil právě u tohoto mužstva ve třetí lize a o soupeři má své informace.

„Mají mladé mužstvo, s kvalitním přechodem do útoku. Většina hráčů má teprve vše před sebou a řada z nich bude hrát jednou první ligu. V kádru jsou asi jen dva hráči, kteří jsou dva roky z dorostu, jinak jsou to fotbalisté, kteří ještě nedávno hráli v dorosteneckých týmech,“ vypočítával Hašek aktiva soupeře a dodal: „Hráčům sice chybí zkušenosti, ale na druhou stranu mají v kádru třeba Pavla Mareše, který hrával v zahraničí a byl také v reprezentaci, nebo Jungra s Bírem, kteří si oba již připsali několik startů v nejvyšší soutěži,“ varuje trenér před kvalitními hráči. Celkově pak čeká solidní zápas.

„Juniorka Sparty má nadprůměrné druholigové mužstvo, a nebude mít problémy se záchranou. Je dobře takticky a technicky vybavené, ale my můžeme těžit z toho, že jsme kompaktnější. Za výhrou půjdeme jako každý jiný zápas,“ velí Hašek. Sentiment na bývalého hráče i trenéra Sparty zatím nepadá. „Jsem v klidu, i když v sobotu povedu svůj tým proti bývalému. Jde ale o body amy jsme doma,“ myslí trenér jedině na výhru.

Radost Haškovi dělá i to, že se konečně uzdravil obránce Hájovský. „Už je připravený k zápasu. Drobné problémy mají pouze Kura a Pačinda,“ hlásil po čtvrtečním tréninku. Mimo hru je také útočník Duchnič, jenže toho v posledních dvou zápasech plně nahradil Jirouš. Ten nastřílel hned pět branek!

„Naskytla se šance a já ji chytil za vlasy. Všem brankám ale předcházely vynikající balony od spoluhráčů. Hrajeme dobře kombinačně a na naši hru se, myslím, dá dívat,“ pochvaloval si šťastný střelec.

(bs)