Jediný bod dělí od sebe týmy, které zítra na Baníku poměří síly a svedou boj o čtvrtou příčku. Fotbalisté Sokolova totiž na svém pažitu přivítají mužstvo Dukly Praha. Ta po slabém začátku soutěže prožívá druholigovou euforii.

V prvních čtyřech kolech totiž Dukla uhrála jen jeden bod, od té doby se ale zvedla a v dalších osmi zápasech neprohrála. Na konto si připsala osmnáct bodů, už šest zápasů obrana Pražanů neinkasovala a navíc se jim rozstřílel pětatřicetiletý matador Luděk Zelenka. Ten mezi tři tyče zamířil přesně už šestkrát.

To Baník v minulém kole neuspěl v Opavě, kde prohrál 3:2. „Měli jsme mnoho šancí, ale nakonec jsme zápas prohráli,“ zlobil se po utkání trenér Martin Hašek. Úkol napravit si reputaci mají jeho svěřenci zítra, i když je proti rozjeté Dukle nečeká zrovna lehký zápas.

„Mají tam zkušené hráče, Zelenku, Kolomazníka, Novotného, Gedeona, Blahu, Kulvajta. Musíme si s nimi ale poradit a našim divákům odčinit zaváhání v Opavě,“ přemýšlí nahlas Jaromír Šmerda, jeden ze zkušenějších hráčů Baníku, který za sebou má starty v pohárové Evropě. Ten se v základní sestavě zabydlel při absencích Pilaře, i když diváci univerzálního hráče řadí spíše na kraj obrany. „Je mi ale jedno, kde nastoupím. Oba dva posty mi nejsou cizí,“ říká Šmerda před sobotním duelem.

Cíl jeho spoluhráčů zní jasně, doma urvat další tři body.

„Určitě chceme hrát co nejvýše. Jdeme zápas od zápasu, a když se nám bude dařit, bude to jen dobře,“ přeje si sokolovský fotbalista. Proto zve diváky do ochozů. „Určitě bych jim chtěl vzkázat, ať na nás stále chodí v takovém počtu, zvláště teď po porážce v Opavě, kterou proti Dukle chceme doma odčinit a vyhrát,“ slibuje baníkovec.

Zajímavý duel druhé ligy začíná v sobotu tradičně na sokolovském fotbalovém stadionu v 10.15 hodin.

(bs)