Ve třináctém kole druhé ligy hostili hráči Baníku Sokolov v domácím prostředí tým zvučného jména Duklu Praha. To, co si však museli fotbalisté Baníku během utkání vytrpět, se jen tak nevidí. Ten, kdo v sobotním dopoledni nezamířil na sokolovský stadion, ušetřil tak peníze za kardiostimulátor. Důvod? V hlavní roli se prezentoval na hřišti muž v černém pan Koucourek.

Ale pěkně po pořádku.

Respekt z věhlasného soupeře nechali baníkovci v šatně a v sedmé minutě se ujali vedení, když se ztečovaný centr Svobody dostal ke Šmídovi, od kterého se odrazil směrem do branky, ten pak dorazil do pražské svatyně dobíhající Podrazký. Hosté mohli vyrovnat ve dvacáté minutě, kdy lob Svatonského překonal nejen sokolovského brankáře Iliziho, ale také jeho branku. O šest minutek později bylo opět horko domácímu Ilizimu, který ukázal po hlavičce dukelského hráče něco ze svého brankářského umu.

Poté však přišel pro Pražáky šok. Jaký? Gólový.

Ve 43. minutě si po dlouhém nákopu zpracoval balon ve vápně hostů David Vaněček a po kličce svému strážci poslal střelou ke vzdálenější tyči Sokolov do dvougólového trháku.

Po změně stran však přišlo pro Sokolov kruté vystřízlivění.

Do hlavní role se dostal rozhodčí Kocourek, který svými spornými verdikty zvýhodňoval pražský tým. V 62. minutě skončil balon v šestnáctce Sokolova na ruce (podle rozhodčího po faulu na Zelenku) baníkovce Podrazkého a rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu, který s přehledem proměnil exligista v barvách Dukly Luděk Zelenka. O něco hůře pak mohlo být domácím v 68. minutě, když si střídající Blaha zpracoval míč prsy ve vápně Sokolova a následná pumelice prošuměla kolem šibenice sokolovské branky. Poté už hrál prim hlavně arbitr Kocourek, který se svými lajnovými kolegy nepochopitelně otáčel své verdikty. Laik přitom žasl a odborník se divil.

Pak přišla 88. minuta, centr do pokutového území Sokolova a zaznění píšťalky hlavního arbitra, který nasměroval svou ruku podruhé na značku pokutového kopu. Důvod? Podle rozhodčího Kocourka faul Knakala na hostujícího hráče Svatonského. Úsměvná výmluva. Tím tak muž v černém korunoval svůj mizerný výkon, který je k vidění v pralesních čtvrtých okresních třídách.

Baník tak přišel o výhru, kterou režíroval ve prospěch hostů rozhodčí Kocourek. Své by o tom mohl vyprávět domácí Duchnič, kterého stáhl v šestnáctce Novotný již v nastaveném čase, ale rozhodčí Kocourek jako by zapomněl, kde že vlastně je.

Baník Sokolov – Dukla Praha 2:2

Branky: 7. Podrazký, 43. Vaněček - 63. Zelenka (PK), 89. Kolomazník (PK). Poločas: 2:0. Rozhodčí: Kocourek – Novák, Kovařík. ŽK: 8:2 (!). Diváci: 1870.
Baník: Ilizi - Kaplan, Kura, Knakal, Čupr - Podrazký, Šmerda, Čada, Vaněček - Jirouš (86. Procházka), Salák (85. Duchnič). Trenér: M. Hašek.
Dukla: Svoboda - Mikula, Macháček (62. Blaha), Novotný, Šmíd - Malý (87. Kučera), Gedeon, Kolomazník, Svatonský - Zelenka, Kulvajt (75. Hanus). Trenér: G. Bittengel.